Kızılırmak Deltası doğal güzelliğiyle göz kamaştırıyor

Kızılırmak Deltası doğal güzelliğiyle göz kamaştırıyor
Samsun’da Kızılırmak nehrinin taşıdığı alüvyonlarla oluşan ve Türkiye’nin en büyük deltalarından olan Kızılırmak Deltası, doğal güzelliği ile göz kamaştırıyor

Bafra ilçesinde bulunan Karadeniz kıyısındaki tek sulak alana sahip olan Kızılırmak Deltası, her mevsim fotoğraf severlerin ilgi odağı oluyor. Oldukça büyük bir araziden meydana gelen deltada, irili ufaklı göller, Longoz (Su basar) ormanları, sazlık alanlar, yaban hayatı geliştirme sahaları, tuzcul bataklıklar, ıslak çayırlar, kumul çalı toplulukları, tarım alanları ve yerleşim alanları bulunuyor. Karadeniz’in eşsiz güzellikteki yerlerinden ilki olan Kızılırmak Deltası, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine girerek adını tüm dünyaya duyurmayı başardı.

Muazzam bir biyolojik çeşitlilik barındıran ve büyük bölümü milli park statüsünde koruma altında bulunan delta içerisindeki Kuş Cenneti bünyesinde, Türkiye’de bulunan 420 kuş türünden, 321 farklı kuş türü yaşıyor. Delta, bunun yanı sıra, birbirinden çeşitli yaban hayatına da ev sahipliği yapıyor.

Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde ise, ziyaretçi kuleleri, yönetim merkezleri ve gözlem kuleleri de bulunuyor. Deltanın eşsiz güzelliğini, kuş türlerini ve diğer hayvanları seyretmek isteyen vatandaşlar, gözlem kulelerine akın ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Yerel Haber