Kızılay’dan sel mağdurlarına yardım

Kızılay’dan sel mağdurlarına yardım
Türk Kızılayı, Samsun’un Canik ilçesinde sel felaketi nedeniyle mağdur olan 80 aileye battaniye, yatak, nevresim, çarşaf ve mutfak seti dağıttı

 

Samsun’un Canik ilçesinde şiddetli yağış ve ardından gelen sel felaketinde TOKİ Kuzey Yıldızı Konutları Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki evleri tamamen hasar gören 80 aile, Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutlarına yerleştirilmişti. Türk Kızılayı, selden mağdur olan ailelere 500 battaniye, 200 yaylı yatak, 90 mutfak seti, 200 nevresim ve 200 tane de çarşaf yardımında bulundu.

Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, “Bugün burada sel afetinde evlerini kaybeden, kullanılmayacak hale gelen ve barınma yerleri olmayanların geçici barınma sebebiyle alındıkları konutlardaki eşyalarını teslim için bulunuyoruz. Burada konaklayacak olanların yatak, battaniye, mutfak seti, nevresim ve çarşaf gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1 TIR malzemeyi teslim edeceğiz. Şuana kadar biz 300’ün üzerindeki aileye giyim yardımı yaptık. İlk günden itibaren ciddi sayıda hem kumanya hem de diğer ikram araçlarımız ile 5 binin üzerinde insanımızı yedirdik. Bunun haricinde yataklarımızı, mutfak seti gibi malzemelerimizi ihtiyaç sahiplerine verdik. Gelecekte olabilecek bir afet içinde ön hazırlığımızı yaparak, bin kişilik kumanyayı da araçlarımızda her an hareket etmek üzere hazır bekletiyoruz. Burada şuanda 500 battaniye, 200 yaylı yatak, 90 tane mutfak seti, 200 tane nevresim ve 200 tane de çarşafı 80 aileye teslim ettik” dedi.

Türk Kızılayı’nın yanlarından hiç ayrılmadığını belirten sel mağduru Fetiye Arslan ise, “Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde oturuyoruz. Ölümden döndük. Evin üstünde rehin kaldık. Devletimiz yardım etti bize. Kızılay yanımızdan hiç ayrılmadı. Devamlı bize yardım ettiler. Şuanda bize 6 tane yatak verdiler. İhtiyaçlarımız görülüyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz