Kızılay, Vatandaşa 500 Fidan Dağıttı

Kızılay, Vatandaşa 500 Fidan Dağıttı
Samsun'da, "Fidan dikerek doğayı, kan bağışında bulunarak insanı yaşatalım” sloganı ile vatandaşa 500 fidan dağıtıldı.

Dünya Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı etkinlikleri kapsamında, Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ve Samsun Fidanlık Müdürlüğü işbirliği içerisinde, “Fidan dikerek doğayı, kan bağışında bulunarak insanı yaşatalım” sloganı ile İstiklal Caddesi'nde fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ve Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin’in de katıldığı etkinlikte, Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ve Samsun Fidanlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen fidan dağıtımında vatandaşlar fidan alabilmek için kalabalık oluşturdular.
Etkinlikte bir konuşma yapan Dr. Muhsin Yıldırım, “Türk Kızılay ve Samsun Fidanlık Müdürlüğü 21 Mart Orman Haftası çerçevesinde, ‘Fidan dikerek doğayı, kan bağışında bulunarak insanı yaşatalım’ sloganı ile ortak bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmada toplumu kan bağışına teşvik ediyoruz. Kan bağışında bulunan kişilere de fidan dağıtıyoruz” dedi.
Kan bağışına dikkati çekmek ve bölge halkını hastalarının kan ihtiyacını giderebilmek maksadıyla, Orman Fidanlık Müdürlüğü’yle ile işbirliği halinde bir fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, “Kan bağışının önemine dikkat çekmek istiyoruz. Kan sürekli ihtiyaçtır ve düzenli bağışlanması gerekiyor. İnsandan başka bir kaynağı yok, biz bölgemizdeki kan ihtiyacını giderebilmek için tüm halkımızı kan bağışına davet ediyoruz. Bölge Kan Merkezi Müdürlüğümüzün çalışanlarımızın çeşitli çalışmalarıyla kan bağışına önemine anlatmaya, duyurmaya ve halkımızı davet etmeye gayret ediyoruz. Bütün Samsunlularımızın bütün halkımızı, bütün bölgemizi, bütün ülkemizi kan bağışına davet ediyoruz. Çünkü kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Her an her zaman bizlerden kan bekleyen var. Bunun tek kaynağı biziz, biz kan vermezsek bu ihtiyaç giderilemez dolayısıyla o insanlarımız ıstırap içinde, acı içinde hayat mücadelesini vermeye çalışırlar. Bütün halkımızı kan vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
OSMAN YILMAZ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz