Kızı İçin, Başbakandan Yardım İstedi

Kızı İçin, Başbakandan Yardım İstedi
Akraba evliliği sonucu doğan çocuklarda giderek sık görülen kemik iliği yetmezliği, Samsun’da yaşayan 12 yaşındaki Hasret Gökgöz’ü esir aldı.

Akraba evliliği sonucu doğan çocuklarda giderek sık görülen kemik iliği yetmezliği, Samsun’da yaşayan 12 yaşındaki Hasret Gökgöz’ü esir aldı. Küçük Hasret’in yaşama tutunabilmesi için kemik iliği nakline ihtiyacı var. Bütün aramalara rağmen, uygun donör bulamayan aile tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak istiyor. Ancak bunun için tetkiklerin pahalı olması ailenin elini kolunu bağlıyor.

Samsun'un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yaşayan Asiye-Mevlüt Gökgöz çifti, 3 çocuk sahibi bir aile. İlik yetmezliği hastalığıyla 9 yıl önce tanışan aile, büyük kızları Kader’i (15), en küçük çocukları olan Uğurcan'dan (7) alınan kök hücrenin nakli ile hayata yeniden tutundurdu. Ancak Hasret Gökgöz (12) ablası kadar şanslı olamadı. Hasret için gerekli olan kemik iliği ailede ve akrabalarda yapılan aramaya rağmen uygun donör bulunamadı.

Hasret’i kurtarmak isteyen aile, tüp bebek yöntemi ile yeni bir çocuk sahibi olmak istedi. Devlet desteklerinden yararlanabilmek için kapı kapı dolaşan anne Asiye Gökgöz, resmi kurumlara başvuru yaptı. Şuana kadar yanıt alamayan anne Gökgöz, tüp bebek öncesi testler için gerekli 25 bin TL’yi toparlamaya çalışıyor.

Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyen anne Gökgöz, "Bizim dokularımız uymadı. Hasret'in de kurtulması için ilik nakli gerekiyor. Bütün akrabaları da incelettik ama uygun donörü bulamadık. Şuan kullandığı ilaçlar da iç organlarına hasar veriyor. Sol böbrek iflasa geçti. Sağ böbrek de hasarlı. Biran önce ilik nakli gerekiyor. Biz de doktorların tavsiyesi üzerine aynı hastalığı taşımayan tüp bebek kardeş yapmaya karar verdik. Fakat bu genetik testler sadece bazı özel kliniklerde yapılabiliyor. Fiyatlar da çok yüksek olduğu için ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. " diye konuştu.

"TEK İSTEĞİM SAĞLIĞIMA KAVUŞMAK"

Hastalığı sebebiyle vücut şekli ve psikolojisi günden güne bozulan Hasret ise en büyük dileğinin sağlığına kavuşmak olduğunu söylüyor. Kalp çarpıntılarının artıp kanının sürekli düştüğünü belirten Hasret Gökgöz, “Böbreklerim de iflas etmeye başladı. Hepsi birden bu seneye bindi ve çok zorlanıyorum. Bu, okul hayatımı da çok etkiledi. Unutkanlık oluyor. Her şeyden sıkılıyorum. Arkadaşlarım vücudumun şeklinden ve sesimden dolayı sürekli dalga geçiyor. Derslerimden geri kalıyorum. Eğitimime devam edebilmem zor görünüyor. Hastalıktan kurtuluşumun tek yolu tüp bebek kardeş. Onun için sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan tek isteğim tüp bebek ve ilik nakli için yardımcı olmalarını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

 

kaynak:haberexen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Sağlık