KIYASIYA YARIŞ!...

KIYASIYA YARIŞ!...
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası Çarşamba İlçe Temsilciliğinde yönetim kurulu ve delege seçimleri için üyeler iki listeli yarışta sandık başına gidecek.

28 Eylül 2014 Pazar günü 09: 00 - 17: 00 saatleri arasında seçimler Çarşamba Temsilcilik binasında gerçekleştirilecek. Mevcut İlçe başkanı Sezai Dikmen’in işlerinin yoğunluğu ve genç isimlerin görev alması adına aday olmadığını açıkladığı iddia edilerek seçimlerde aday olan Osman Şafak’ı ve listesini desteklediği bunun yanı sıra ani bir kararla Kerim Toraman’ın ise aday olduğunu açıkladığı ve kongreye iki aday ve listelerinin girerek yarışacakları öğrenildi.

osman.jpg

 

Kurulduğu günden bu yana sessiz ve sedasız geçen Eğitim Bir-Sen temsilcilik seçimleri  ilk günden bu günebu güne kadar emanetçi tabir edilen ve eski başkanların işaret ettiği adaylarla tek liste ile seçime gidiliyordu. Pazar günü (bugün) yapılacak seçimde yıllar sonra ilk kez iki liste yarışaca olması nedeni ile sendika üyeleri arasında seçimin heyecanlı ve gergin geçeceği iddia edilirken, en sıkıntılı olay ise; Çarşamba Milli Eğitim Müdür vekili Mustafa Özdemir ve mevcut Başkan Sezai Dikmen’in ısrarla Osman Şafak listesini desteklediği ve seçilmesi için yoğun şekilde çalıştıkları, üyelere telefonlarla ve ikili ghörüşmelerle baskı yapıldığı iddia ediliyor.

untitled-3.20140927212312.jpg

Kerim Toraman’In ise daha önce ki dönemlerde Temsilcilik başkanlığına aday olmayı düşündüğü ancak tek liste ısrarları nedeni ile vazgeçtiği  iddia ediliyor. Fakat bu seçimlerde Sendikalı üyelerinin çoğunluğunun ısrarları ve desteği ile adaylığa son anda karar verdiği belirtilerek, seçimlere liste hazırladığı iddia edildi. Kongrede yarışa üyelerin çoğunluğunun emanetçi başkan değil, kendilerinin sesi oalcak, dertleri ve sorunlarını dinleyerek çözüm üretecek, başkan istedikleri için Toraman ve listesini üyelerin çoğunluğunun destek verdiği iddia ediliyor.

Toraman geçen yıl Dikbıyık İlkokulu Müdürlüğü görevinde Müdür olarak görev yapğarken bu yıl ki atamlaarda Yeşilırmak İlkokul Müdürlüğüne atanarak burada görevini sürdürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber