İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

KISIR ÇEKİŞMELERLE KAYBEDECEK ZAMAN YOK (2)

KISIR ÇEKİŞMELERLE KAYBEDECEK ZAMAN YOK (2)

Bu başlıkta Ufuk hoca geldiğinde bir yazı yazmıştım. Mehmet hoca ile yeni bir sayfa açarken yazma ihtiyacı hissettim.

                Hoca gelmeden önce işin doğası gereği Başkanı ve çevresindekileri arayanlar soranlarolmuş, bir takım görüşmeler yapılmıştır muhakkak.

 Menajerivar ,eşi dostu var, siyaseti var ,varda var. Burası da ayrı bir alem ..

                Sonuçta bizde dahil herkes bir fikrin ,bir çabanın içinde olmuştur.Söylemiştir,yazmıştır,konuşmuştur,eksikleri ifade etmiştir buraya kadar her şey normaldir.

                Burada bir parantez açarak konuyu farklı bir perspektiften değerlendirmek istiyorum.

                40-45 yıldır maç izlerim.oynamayı ve seyretmeyi severim ve Başkan yada yönetim kim olursa olsun özellikle Çarşambaspor ve Samsunspor maçlarını izlemekten zevk alırım.

Eskişehirde okurken Eskişehirspor ,İstanbul’da Çalışırken Fenerbahçe maçını elimden geldiğince takip ederdim.

                İlçemizde ÇarşambasporyadaSamsunspor adına yorum yapan görüş beyan eden ve sporla çok yakından ilgilenen arkadaşlarımız maçlara gitmekten imtina ediyorlar.

Çarşambasporda görev yapmış,futboloynamış, Antrenörlük yapmış ,amatör futbol oynamış,arkadaşlarımızdavar bunların içinde ve bu tavırlarını anlamakta zorlanıyorum.

               Fakat kimi zaman eleştirilerinde acımasız oluyorlar ,kendileri görev yaparken ne yaşadılarsa aynıları yine yaşanıyor. Kendileri futbol oynarken ne yaşadılarsa aynıları yine yaşanıyor bunu unutuveriyorlar.

               Sonuçta bu mecra trilyonlarca para harcama yeri ve karşılığında tatmin duygusu olabiliyor kişisel olarak.

               150 bin nüfuslu İlçede Çarşambaspor maçını izlemeye gelen bir avuç insan var,Samsunspor  Bolu maçına 2500 kişi gelmiş  yani hala bir seyir zevkine dönüşmemiş bu futbol şehirde. Maliyeti bir paket sigara parası bu zevkin.Bir grup ego derdinde bir grup maliyet derdinde.

               Günümüze dönersek Çarşambaspor 3 liğ macerasında  2 .yılında sıkıntılı ve sancılı bir dönemden geçiyor.2 hoca değiştirdi 3.geldi.Bir çıkış yolu aranıyor ligde kalabilmek  adına .

               Herkes eteğindeki taşı döktü ve doğru yada yanlış bir hoca geldi, yönetenler sorumluklarını alıp bir karar verdiler  artık yanlarında olma zamanıdır.

          Hocanın kariyerinden başlayıp, yönetimin beceriksizliğine dem vurmanın hiç kimseye bir artısı olmayacaktır. İşte şöyle olsaydı böyle olurdu ,bu gelseydi ligde kalırdık vb ifadeler sezon sonu değerlendirmelerine kalmalıdır.

         Karar alıcıların kararına saygı duymak gerekir. Gereğinin yapılmadığını düşünebilirsiniz fakat kapınızdaki Şahin başkasının kapısındaki Mercedes’ten daha işe yarardır.

Şimdi olması gereken Kaliteli transferler  yapmak ,yapabilmek .Bunun içinde para para

Bulmak.İyi futbol iyi oyuncularla oynanır. Ciddi anlamda transfer yapmazsak düşmemiz kaçınılmaz olur .

       Ligin bitmesine 2 hafta kala bu bizim gördüğümüzü yönetimden görüyordur, onlarca öneri havada uçuşuyordur ve bunların hepsinin bir maliyeti vardır bunuda dengelemek yönetenlerin işi.

      Eleştiren arkadaşlar  dengeli ve seviyeli,Yönetenlerimizde anlayışla karşılayarak bu yola revan olacağız.

     Çınarın altıda bizim üstüdebizim,Geçmişte bu takım için emek vermiş Antrenörde  oyuncusuda bizim,seyircisidebizim.BaşkaÇarşambaspor yok 15 günde bir 3 liğ maçı izleme zevkimiz elimizden alımasın derdindeyiz.

     Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi