ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

KIRMIZI ÇİZGİ

KIRMIZI ÇİZGİ

Biraz siyasi kritik yapalım dedik. 7 Haziran sonrası oluşan tablo koalisyon demiştir.

Peki bakıyoruz ki meydanlarda ahkam kesen liderler biranda kırmızı çizgi oluşturdular. Nedendir bilinmez hepsi bir ağızdan AK Partiye olmaz diyorlar. Nedeninin bir türlü söylemiyorlar. Bu millet size ne diye oy verdi. Her parti bu seçimde üzerine düşen mesajı almış görünmüyor. Şu an seçim olsa samimi olarak söylüyorum AK Parti tek başına iktidar.

Bunu da nereden çıkardın demeyin. Kısa bir zaman geçti bakıyorum partiler içindeki gizli sırlarını ortaya sermeye başladılar. CHP’nin tavrını yazmak istemiyorum. Onların bu seçimde oynadıklarını gördük. Halen daha entrika ve oyun peşinde görünüm sergiliyor. Benim dikkatimi çeken en önemli olay MHP’nin izlediği tutumdur.

Bu tutum MHP’yi bitirdiklerinin haberinde değiller. Şu an bana göre ve MHP tabanında istediği AK Parti MHP Hükümetidir. Bahçeli’nin tavrına kimse anlam veremiyor. MHP tabanından binlerce tweet ve mesaj genel merkeze ulaştığını biliyoruz.

Sayın Bahçeli diyor ki: ‘Dört bakanın yargılanması, yüce divana gitmesi o zaten zamanla olacaktır. Bir diğeri güney doğu ve doğunun konjektörü çözüm sürecini şart koşmak peki neden o zaman sen hükümete ortak ol da bunun yanlışlıklarının mücadelesini orada yapsana. Bu konuyu germenin bir anlamı yoktur’ diyorum. MHP’nin AK Parti ile iktidar olması demek gelecek seçimlerde MHP’nin oylarının artması demektir. MHP Kurmayları ne düşünür bilmem ama MHP tabanının sesine kulak vermelidir.

Bugün iktidara ortak olmak demek özellikle MHP tarafının hizmet ve gelecek açısından bir ışık demektir. Ufukta iktidar olmak demektir. Birebir yaptığım söyleşilerde taban benim gibi düşünmektedir. Yılların getirdiği ezikliği ve üçlü koalisyon döneminden kalma kirliliği temizleme açısından da iyi olacağı düşüncesindeyim. 7 Haziran seçimlerinde bu millet MHP’ ye hükümeti kur ya da ortak ol demiştir.

Geçen gün CHP Genel Başbakanının Sayın Bahçeliye başbakanlığı  vermesine anlama geldiğini iyi analiz etmek gerekir diyorum. Sayın Kılıçdaroğlu fedakarlık yapıyorum derken sorumluluktan kaçmasının belgesidir insanlar hep neden diyorlar  seksen rakamı yüz yirmi beşten büyük müdür deniliyor. Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı düşündürücüydü deniliyor MHP bu kırmızı çizgilerini iktidara ortak olsa da sürdürebilir diyorum zaten AK parti içerisinde de yolsuzluklardan rahatsız olan kesin çoğunluktadır.

Seçim sonrası yazdığım ilk yazıda da  hükümetin en mantıklı formülü ak parti ve MHP demiştim yine aynı görüşteyim.Birde demiştim ki AK parti kendini temizleme ve sayın Abdullah gül’ü  yeniden buraya taşımalıdır demiştim.Şimdi yeni bir oluşumla AK ocakları çalışmalara başlamıştır ayrıca AK Parti kurmaylarının sayın Abdullah gül’le temasları Tayyip Erdoğan’la Gülle görüşmeleri bizim haklılığımızın ortaya sermiştir.

AK Parti yakın zamanda kendi içinde de büyük bir temizliğe gideceği durumları bizlere ulaşmıştır. Zaten buda geç kalınmış bir çalışmadır AK Parti Genel Merkezde eski idarecileri ve genel merkeze gelen şikayetleri değerlendirmeye aldığı öğrendik. 2002 misyonunda neden uzaklaşıldığı , nerelere de yanlış yapıldığı tartışılmaya başlandığını da öğrendik. 450 gibi az bir oyla 7. Milletvekilliğine Samsun' dan kaybetmesinin hesabının verilmesi şarttır.

Konuyu toparlayarak yazımızı bitirelim halk iktidar AK Parti ve MHP arasında kurulması taraftarıdır tabanlarını birbirine yakın iki siyasi oluşumun kaynaşması daha iyi olacağı umudunda olduklarındandır diyorum.Bakalım ileriki zamanlarda hangi senaryolar oynanacaktır. Eğer bir dış müdahale olmazsa bu ortaklık hayata geçer diyorum. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ERTAN SAĞLAM Arşivi