Kırk kişiye soruşturma izni

Kırk kişiye soruşturma izni
Bakanlık, dört belediye başkanına soruşturma izni verdi..

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Makine İkmalve Onarım Dairesi Başkanlığı'nda görevli üç ambar memuru, yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Büyük bir gizlilik içinde sürdürülen soruşturmada gözaltı sayısının artabileceğini öğrenildi.

 
İMZALARI TAKLİK EDEREK VURGUN YAPMIŞ

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Büyükşehir Belediyesine bağlı Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı'nın Derebahçe mahallesinde ki teisilerine baskın yaptı.  İddiaya göre daire başkanının imzasını taklit ederek yolsuzluk ve usulsüzlük yaptıkları belirlenen üç memur gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünce yürütülen soruşturma kapsamında bazı daire başkanlarının da ifadelerine başvuruldu. Alımlarda 560 bin liraya ulaşan yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine yapılan operasyonda bazı belge ve bilgisayarlara el konuldu. Emniyete götürülen belgelerin uzmanlar tarafından incelendiğini bildirildi.

 
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPILDI

Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı ambarında görevli çalışanların 2010 yılından bu yana sahte imza ve evrak düzenleyerek 560 bin liralık vurgun yaptığı ve durumun farkedilmesi üzerine kurum yetkilileri tarafından savcılığa suç duyurusu yapıldığı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi Hukuk müşavirleri tarafından yapılan suç duyurusu sonrası ise gerçekleştirilen operasyonda M.T adlı ambar çalışanı gözaltına alındı.

 
BAŞKANLARA SORUŞTURMA İZNİ

Öte yandan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığında başlatılan otopark soruşturması kapsamında haklarında ön inceleme yapılan 4 belediye başkanı, 19 meclis üyesi ve 17 belediye bürokratı hakkında da  İçişleri Bakanlığınca soruşturma izni verildi. Bakanlık, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediyesi Başkanı Osman Genç, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin için soruşturma izni verdi. Soruşturma iznine neden olan otopark ise daha önce düzenlenen Milli Emlak operasyonunda da gündem gelmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel