Kilidi Bahçeli görüşmesi açacak!

Kilidi Bahçeli görüşmesi açacak!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ardından MHP Lideri Bahçeli’nin de ‘evet’ demesi hâlinde, AK Parti, CHP ve MHP’nin yeni Anayasa için çalışmalara başlaması planlanıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı ‘olumlu’ görüşmenin ardından gözler yarın gerçekleşecek Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeye çevrildi. Bahçeli ‘evet’ derse yeni Anayasa görüşmelerinin yolunu açacak. Buluşmada şu başlıkların öne çıkması bekleniyor:

- Yeni Anayasa ve Başkanlık: Davutoğlu’nun, ‘başkanlık’ modeli konusunda ne düşündüklerini Bahçeli’ye aktarması bekleniyor. ‘Uzlaşma Komisyonu’nun yeniden oluşturulması fikri üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak. Bahçeli de ‘Evet’ derse, AK Parti, CHP ve MHP’nin yeni Anayasa için çalışmalara başlaması planlanıyor.

- TBMM İçtüzüğün değişimi: Yarım kalan değişikliklerin yeniden ele alınması için ortak bir komisyon önerisi değerlendirilecek.

- Reformlar: Özellikle ‘Kolluk Gözetim Komisyonu Yasası’, ‘Kişisel Verilerin Korunması Yasası’, ‘Siyasi Etik Yasası’ gibi, Türkiye’nin AB yolculuğu için de kritik önem taşıyan 10 civarında düzenlemenin hızla Meclisten geçirilmesi için MHP’den de destek istenecek.

- 2016 bütçesi: 2016 Bütçesi’nin çıkarılması noktasında Bahçeli’den destek talep edilecek.

- Terörle mücadele: Başbakan’ın operasyonlar ve hükümetin aldığı tedbirler konusunda Bahçeli’yi bilgilendirmesi öngörülüyor.

- Dış politika: Davutoğlu’nun Rusya ile yaşanan kriz, Türkmenlerin durumu, Irak’la asker polemiği konularında da Bahçeli’yi bilgilendireceği belirtiliyor.

Başbakan Davutoğlu ile MHP lideri Bahçeli’nin yarın yapacağı görüşme merakla bekleniyor. Çıkacak sonuç anayasa çalışmalarına yol haritası olacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir