Kılıçdaroğlu'ndan hükümeti kızdıracak soru

Kılıçdaroğlundan hükümeti kızdıracak soru
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'daki kampa CHP'li vekillerin alınmamasını eleştirdi ve hükümeti kızdıracak bir de soru sordu

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li bazı milletvekillerinin Hatay'da Suriye'li sığınmacıların kaldığı bir kampa gittiklerini belirterek, ''Dün milletvekillerimiz bir kampı ziyaret etmek istediler. Milletvekillerimize diyorlar ki: Siz bu kampa giremezsiniz. Niye giremiyoruz? Orası ABD üssü mü? Hayır. Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları. Bir milletvekiline 'Siz bu kampa giremezseniz' dediğiniz andan itibaren o kampta gayri meşru işler var demektir'' dedi.

ELİN KAYIĞINA BİNERSEN

Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesini ziyaret etti. Türkiye'nin geldiği noktanın iyi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Herkeste bir endişe, kaygı var. Niye bu endişe var? Bunu iyi sorgulamamız lazım. Oysa bizim ülkemiz dünyanın en güzel ülkesi... O zaman bu kaygı neden? Çünkü memleket iyi yönetilmiyor. Çünkü memlekette bir iktidar boşluğu var. Efendim neymiş, 'istihbarat için dışarıdan istihbarat gelsin, ben öyle terörü engelleyeceğim'. Sen kendi özgür iradenle, kendi bağımsız gücünle, kendi istihbaratını yaratmıyorsan, elin kayığına binersen, seni selamete götürmezler, elin kayığına binmeyeceksin.''

ORASI ABD ÜSSÜ MÜ?

Suriye'de binlerce Müslümanın birbirini öldürdüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Silahı kim veriyor? Dün milletvekillerimiz bir kampı ziyaret etmek istediler. Türkiye Cumhuriyeti toprağından söz ediyorum ben. Milletvekillerimize diyorlar ki: Siz bu kampa giremezsiniz. Niye giremiyoruz? Orası ABD üssü mü? Hayır. Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları. Bir milletvekiline 'Siz bu kampa giremezseniz' dediğiniz andan itibaren o kampta gayri meşru işler var demektir. Meşru işler yok o kampta demektir. Ben CHP'nin Genel Başkanı olarak, Türkiye'nin her karışına gidiyorum. Her yerine gidiyorum, ister terör olsun ister başka bir şey... Bir dönem 'Siz Sivas'ın ötesine geçemezsiniz' diyorlardı. Biz değil, Sivas'ın ötesine dünyanın her yerine gideriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir