Kılıçdaroğlu'ndan 'hediye halı' tepkisi

Kılıçdaroğlundan hediye halı tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun 25 şehit için bölgeye gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e hediye vermesini eleştirerek, "Siz neyin kutlamasını yapıyorsunuz beyler? Ben bu zihin bulanıklığını

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun 25 şehit için bölgeye gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e hediye vermesini eleştirerek, "Siz neyin kutlamasını yapıyorsunuz beyler? Ben bu zihin bulanıklığını, bu akıl tutulmasını, bu sağduyu iflasını izah edebilecek bir kelime bulamıyorum" dedi.

Genel Merkez'de Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan olaya değinen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihi boyunca, sadece son birkaç haftada yaşanan vahim olayların bir benzerinin, Cumhuriyet tarihi boyunca gerçekleşmiş olabileceğine ihtimal vermiyorum.25 ana kuzusu akıldışı, izan dışı bir şekilde can verecek, bölgeye giden Genelkurmay Başkanı ve o ilin valisi hem de milletin gözünün içine baka baka birbirlerine halı kilim verecek, hediyeleşecekler. Birbirlerini üstün başarılarından dolayı plaketle ödüllendirecekler. Siz neyin kutlamasını yapıyorsunuz beyler?Ben bu zihin bulanıklığını, bu akıl tutulmasını, bu sağduyu iflasını izah edebilecek bir kelime bulamıyorum. Gerçekle, devlet terbiyesiyle, vicdanla ilişkisini kesmiş bir iktidar dönemine, bu ülke bu güne kadar hiç şahit olmamıştır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kendi adamlarına sahip çıkmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, "Onların sonsuz bir dokunulmazlığı var.Yasalar onlara işlemiyor, kurallar onlar için çalışmıyor. Onlar hesap vermiyor. Bunun günümüzdeki en tipik örneği ÖSYM Başkanıdır…Başbakan: “Ben kendi adamlarımı yedirmem” diyor. Hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi inancı taşırsa taşısın, bütün vicdan ve insaf sahibi kişilere sesleniyorum,Halkıma sesleniyorum: Gelin Türkiye’ye vicdanını yeniden kazandıralım.Gelin Başbakan kendi adamlarını korurken, biz de kendi adamlarımızı, yani halkın çocuklarını koruyalım. Şehit analarının hukukunu koruyalım,Bu ülkenin çocuklarının kanının, canının ucuz olduğu zannına kapılan bu zalimlerden hesap soralım.Kimse bir daha “3-5 Mehmet’in ne önemi var” diyemesin.Sorumluluk sahibi bakanlar “Allah’ın takdiri” diyerek sorumluluğundan kaçamasın. Yoksa bu zulmün vebaline sesi çıkabilecekken çıkmayanlar, kalemi varken yazmayanlar da ortaktır.Anaların ahı, bu zulme seyirci kalan herkesin yakasına yapışacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir