Kılıçdaroğlu: “Yollarımızı ayıracağız”

Kılıçdaroğlu: “Yollarımızı ayıracağız”
Öyle ilçeler var ki, 'Seçim olsun, genel merkezden para gelsin. Onunla geçinelim' diyor.

 

Ziyareti, Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Faik Öztrak'la birlikte gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, "Karizmatik değil, elini masaya vurmuyor, yeterince sert değil" değerlendirmelerine, "Benim elimde sabır sopası var, o kadar oldu" yanıtını verdi.

 Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 İYİ BİR CHP OLACAK

Kurultay bittiğinde iyi bir CHP göreceksiniz. Kurultaylardan şikayet ediyoruz ama bütün kurultaylardan CHP yenilenerek çıktı. Her seferinde bir değişim yaşadık. Bu seferde böyle olacak. Kartacalı Komutan Hannibal 'Ya yeni bir yol bulacağız ya yeni bir yol yapacağız' diyor. Öyle! Başka bir seçenek yok.

ELİMDE SABIR SOPASI VAR

Karizmatik bulunmadığım söyleniyor. Ama bana alışmak zorundasınız (Gülerek) Farklı bir anlayışı demokrasiye getirmek lazım. Benim elimde sabır sopası var, o kadar. Bir Çin hikâyesi vardır: 'Üç kardeşim vardı, üçü de doktor. En büyük kardeşim hasta geldiği gün tedavi ederdi. Kendisi öldüğünde kimse fark etmedi. İkincisi hastalık tüm eyalete yayıldıktan sonra tedaviye başladı ve hastalığı önledi. Öldüğünde tüm eyalet arkasından ağladı. Üçüncüsü hastalık tüm ülkeye yayıldıktan sonra tedaviye başladı, başarılı oldu. Öldüğünde ülke arkasından ağladı.' Şimdi hikâyeye göre son ikisi sorun yaratıp, sorunu çözen doktorlar. Karizmatik mi oluyorlar yani? Karizmayı biz böyle ortaya koyarsak demokrasiye ihanet etmiş oluruz. Biz hasta geldiğinde tedavi etmemiz lazım. Ben öyleyim. Samimi dürüst, sözünün arkasında duran, insana saygısı olan bir lider tipi ortaya koymamız lazım.

 SOL DİLİ KULLANACAĞIZ

Sol, sosyal demokrat siyaset dilini daha fazla kullanacağız. Kurultayımızda da demokrasi ve özgürlüğü ön plana çıkarıyoruz. İnsan haklarını ön plana çıkarıyor, demokrasinin sağlıklı gelişmesinin önündeki en büyük engel olan iktidar baskısını ortadan kaldıracağımızı söylüyoruz. Sosyalist Entarnasyonel yönetimine de gireceğiz.

 YOLLARIMIZI AYIRACAĞIZ

Öyle il ilçeler var ki sanki 'Seçim olsun, genel merkezden para gelsin. Onunla geçinelim' diyor. Bunları parça parça yıkmaya, kırmaya çalışıyorum. 30 yıldır ilçe başkanıyım, 'Ne yaptın 30 yıl?' Hiç bir şey yapmamış. Kusura bakma arkadaşım, yollarımızı seninle ayıracağız.

 ERDOĞAN "ÇANTADA KEKLİK" GÖRMESİN

Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığını çantada keklik görüyor. Yok böyle bir şey. Kendisiyle sorunu olan, kendisiyle kavgalı olan, insanları aşağılayan, toplum üzerinde baskı kuran bir insan nasıl bu ülkede cumhurbaşkanı olur? Sağduyusu olan bir insan, nasıl böyle birini cumhurbaşkanı olarak kabul edebilir? Ben halkın böyle bir cumhurbaşkanına izin vereceğini düşünmüyorum. Kendilerine göre bazı hesapları olabilir, ama başarılı olamayacaklar. Halkın sağduyusuna güveniyorum ben. Cumhurbaşkanlığı farklı bir yer. Cumhurbaşkanı olabilmeniz için toplumun bütün değerlerine saygılı olmanız lazım.

KURTULMUŞ VE AK PARTİ

Sayın Erdoğan'ın çağrısı yeni değil aslında, defalarca benzer çağrılar yaptığını biliyoruz. Her seferinde Numan Bey 'Gelmem' dedi ve gerekçelerini kamuoyuyla paylaştı. 'Kul hakkı, ABD'nin bölgedeki taşeronu, firavun' gibi suçlamalarda bulunarak reddetti çağrıları. Bu sefer Numan Bey'e bir söz verilmiş olduğu görülüyor. Örneği İstanbul Anakent Belediye Başkanlığı ya da Erdoğan sonrası AKP'nin genel başkanlığı gibi. Bu sözlerin sonuçlarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. O zaman bu 'Düşüncelerini insanlar koltuk uğruna satıyorlar' demektir. Eğer bu nedenlerle gitmişse, ben bunu Numan Kurtulmuş'a yakıştıramam.

ADAMA BAĞLI SİYASET PARTİYİ BİTİRİYOR

Parti geleneğinden gelen arkadaşlar, il ve ilçe seçimlerine önem verirler. 'İl ilçe seçimlerinde seçilenler benim yanımda dursunlar, al takke ver külah gidelim' anlayışı biraz da. Bu gelenekten gelen arkadaşların, bir ilde seçimler bekledikleri gibi gelişmiyorsa dünyaları yıkılıyor. Ben bunu kabul etmiyorum, doğru da bulmuyorum. Özellikle partinin önemli bir karar organı olan MYK'da görev alacak olanlar, il seçimlerine doğrudan müdahale etmemeli. Bu kültürden bizim uzaklaşmamız lazım. Bunu yerleştirmeye çalışıyorum. Bütün parti yöneticileri bunu bilsin. Yoksa adama bağlı siyaset gelişiyor, adama bağlı siyaset de partiyi bitiriyor. Bazı arkadaşlarımız yaptı bunu. Bu tablo içerisinde sanıyorum gerçekleri Gürsel Bey daha net görmüştür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel