Kılıçdaroğlu: Rakı Sofrasında Konuşan Adam İstemiyorum

Kılıçdaroğlu: Rakı Sofrasında Konuşan Adam İstemiyorum
Kemal Kılıçdaroğlu Kurultay konuşmasında Muharrem İnce'ye göndermede bulunarak, "Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları halde "yerel yönetim özerklik şartı"nı mutlaka getireceklerini söyledi. KılıçdaroğluMuharrem İnce'ye göndermede bulunarak, "Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil" dedi


"PARTİLİ ELİTİSTLERDEN TEMİZLEYECEĞİM"

CHP genel başkanı kılıçdaroğlu, parti kongresinde yaptığı konuşmada iktidar oldukları halde "yerel yönetim özerklik şartı"nı mutlaka getireceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, konuşmasında partisini sağa kaydırığı yönündeki eleştirelere cevap verirken, partisini "elitist"lerden temizleyeceğini söyledi.

"RAKI SOFRASINDA KONUŞAN ADAM İSTEMİYORUM"

"Diyorlar ki CHP elitist bir parti. Elit olmak ayrı, elitist olmak ayrı. Elitlere yani seçkinlere saygım var, aydındır bunlar. Otururlar, konuşurlar, düşüncelerini topluma aktarırlar ve toplumu aydınlatırlar. Ama bir de elitistler var, rakı sofralarında Türkiye'yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Herkes çok iyi bilsin. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil. Her şey genel başkandan beklenmez, proje üreteceğiz, adam gibi çalışacağız" dedi.

"DERSİMLİ, DEVRİMCİ KEMAL'İM"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben Dersimli Kemal'i, elitizmi reddediyorum. İnsanıma aşığım ben, siyasetten sadece bir şey bekliyorum; bu millete hizmet etmek... Dersim'in küçük bir köyünde doğdum. 7 kardeşiz. Annem ve en büyük ablam okuma yazma bilmez. İçlerinde üniversiteye giden tek kişi benim. Ben cumhuriyet çocuğuyum. Haram lokma yemedim, hep helalin peşinde oldum. Halkıma hizmet etmeyi namuslu bir görev bildim. Benim kitabımda kul hakkı yemek, hırsızlık yoktur..."

"DÜNE KADAR SUSTUM AMA..."

'Kemal Kılıçdaroğlu, seçildikten sonra baskıcı olmaya başladı' eleştirilerine değinen Kılıçdaroğlu, "Kimse bana demokratlık dersi vermesin, kimse deKusura bakmasın, demokrasinin ne olduğunu bilirim, disiplinin de ne olduğunu bilirim. Düne kadar sustum doğru ama Sabah mikrofonu gören koşa koşa gidip CHP'yi eleştirirse kimse Kusura bakmasın buna izin vermeyeceğim. Biz demokrasiden yanayız. Ama demokrasi kaos demek değildir. Bir siyasi partiye üye olduktan sonra o siyasi partinin kurallarına uyarsınız artık. Sizi o kurallar bağlar. Ya bağlanırsınız veya ayrılırsınız. Arada başka seçenek yok. Eğer benim genel başkanlığım döneminde o tüzük değişikliği olmasaydı yeni bir genel başkan adayı çıkamazdı." dedi.

YEREL YÖNETİME ÖZERKLİK

Kılıçdaroğlu, Çözüm Süreci'nin en önemli konularından biri olarak görülen Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nı da kabul edeceklerini belirterek şunları söyledi: 'Sen doğuda başka batıda başka konuşuyorsun’ dediler. Nereye gittiysem aynı şeyi söyledim. CHP iktidarında yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğiz. Sadece ve sadece CHP’li olduğu için kentsel dönüşüm kararnamesi 2.5 yıl bekledi. Yerel yönetim özerklik şartı olsa bunlar olmayacaktı. Özerkliği mi, demokrasiyi mi savunuyorsunuz. Yerel yönetici yani belediye başkanı Maliye Bakanı’nın kapısında saatlerce beklememelidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset