Kılıçdaroğlu: Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak

Kılıçdaroğlu: Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak
Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnşallah CHP iktidarında huzuru getireceğiz, barışı getireceğiz, kardeşliği getireceğiz, kavgayı bitireceğiz, gerginliği bitireceğiz. Her evde huzur olsun, her mekanda huzur olsun, kardeşlik olsun ve bunu yapacağız" dedi. 

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde Ardahan’da partisinin hazırladığı mitinge katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra Damal ve Hanak İlçe Belediye Başkanlıklarını ziyaret etti.

Damal ilçesinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu’na, Belediye Başkanı Ergin Önal, Damal Bebeği hediye etti. Bir süre belediye başkanı Önal ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, buradan ayrılarak Hanak ilçesine geçti.

Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya’yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediye binasının balkonundan halka seslendi.

Kılıçdaroğlu, “İnşallah CHP iktidarında huzuru getireceğiz, barışı getireceğiz, kardeşliği getireceğiz, kavgayı bitireceğiz, gerginliği bitireceğiz. Her evde huzur olsun, her mekanda huzur olsun, kardeşlik olsun ve bunu yapacağız. Her kuruşun hesabını da size vermek bizim boynumuzun borcudur. Aç açıkta kimseyi bırakmamak bizim temel felsefemizdir. Irk ayrımı yapmayacağız, inanç ayrımı yapmayacağız, yaşam tarzı ayrımı yapmayacağız. İnsan insandır Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır, bütün insanlar benim başımın tacıdır” dedi.

"7 Haziran’da sandığa gideceğiz, milletvekili adaylarımız onlarda yanımızda. 7 Haziran’da Türkiye’de yeni bir başlangıç yapalım, yeni bir sayfa açalım, eski gerginlikleri geride bırakalım, her kuruşun hesabını size veren yeni bir yönetim gelsin" diyen Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu bu topraklardan silip atalım, işsizliği silip atalım, emeklimiz huzur içinde yaşasın. Onlara sözüm var. Ramazan ve Kurban bayramında her emekliye birer maaş ikramiye vereceğim ve bu da benim sözümdür. Efendim bu parayı nereden bulacaksın? Hiç meraklanmayın, her şeye para var emekliye gelince para yok, niye yok. Bu ülke zengin ülke, dünyanın 19’uncu büyük ülkesi, ben de biliyorum, emekliye gelince niye küçülüyor. Emekliye gelince de büyük ülke olması lazım, emeklinin de hakkını vermesi lazım” diye konuştu.

“HİÇBİR AİLENİN GELİRİ 720 LİRANIN ALTINDA OLMAYACAK”

Hiçbir ailenin gelirinin 720 liranın altında olmayacağını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Ayrıca aile sigortası getireceğiz, hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Parayı erkeklere değil, kadının banka hesabına yatıracağız sosyal devlette. Kadın gidecek parasını çekecek, evinin mutfağının ihtiyacını karşılayacak, çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak ve hiç kimseye muhtaç olmayacak. Bu topraklarda hiçbir vatandaşı başka vatandaşa muhtaç etmeyeceğiz. Herkes huzur içinde yaşayacak. Çünkü benim felsefeme göre de, inancıma göre de sağ elin verdiğini sol elin görmeyecek. Dolayısıyla sosyal devlet lüksü olacak, fakirin fukaranın, garip gurebanın yanında olacak bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacağız. Türkiye zengin bir ülkedir, Türkiye güçlü bir ülkedir, Türkiye’nin güçlenmesi lazım, daha da zenginleşmesi lazım” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“Eğer bir dönem Türkiye bütün orta doğuyu besliyorsa neden şimdi beslemesin. Eğer bir dönem Türkiye Ortadoğuya, İran’a canlı hayvan ihraç ediyorsa neden şimdi ihraç etmesin, neden şimdi dışarıdan kurbanlık koyun alalım. Neden biz üretemiyoruz, neden biz besleyemiyoruz, bunların hepsini yapabiliriz. Yeter ki namuslu davranalım, yeter ki siyasetçi olarak cebimizi değil vatandaşın cebini düşünelim. Yeter ki yandaş için değil vatandaş için çalışalım. Ben sizin için çalışacağım. Ben sizden birisiyim, Anadolu Kemaliyim ben.’’ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset