Kılıçdaroğlu: “Devlet öç alma duygusuyla değil, adaletle yönetilir”

Kılıçdaroğlu: “Devlet öç alma duygusuyla değil, adaletle yönetilir”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet öç alma duygusuyla değil, adaletle yönetilir. Eğer ülkeye tam demokrasiyi, barışı ve huzuru getirmezseniz darbeye hep kapıyı aralık bırakmış olursunuz” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz’da Türkiye darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. 240 demokrasi şehidimiz var. Bu demokrasi şehitlerimizin sorumlusu kim? Demokrasi gelişmiş ülkelerde neden darbe olmuyor? Eğer tam demokrasiyi getirmezseniz, ülkeye barışı ve huzuru getirmezseniz darbeye hep kapıyı aralık bırakmış olursunuz. Baskıyla, öfkeyle devlet yönetilemez. Devleti yönetenler devlet olmak için gelmezler, devleti yönetmek için gelirler. FETÖ terör örgütü diye bir şey çıktı. İyi de bunu Türkiye’nin başına kim bela etti, kim getirdi? Bu sorunun cevabını alana kadar sormaya devam edeceğim” dedi.

Olağanüstü hale karşı olduklarını tekrarlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Mecliste 4 parti var mı var. Darbeye karşı mı karşı. Kardeşim sıkıntı varsa getirirsin kanunu çıkar. Neden olağanüstü hal. Hangi gerekçe ile olağanüstü hal. Efendim Türkiye’de olağanüstü şartları var olağanüstü hal ilan edeceğiz dediler getirdiler. Olağanüstü halde kim fatura ödedi arkadaşlar. Bu ülkenin öğretmenleri, üniversite hocaları. Bunlar mı darbe yaptı. Birisi çıktı o da Adil Öksüz. Onu da serbest bıraktılar. İşverenleri, hakimleri savcıları tutular hepsini içeri attılar. Yahu gazetecilerin ne günahı var. Gazetecinin tek silahı kalemidir. Kalemi dışında bir şey yoktur. Hepsi hapiste. Söyledik bu kadar gazeteci, öğretmen ve akademisyenleri içeri atarsanız siz dünyaya darbeyi anlatamazsınız dedik. Tam tersine karşı darbe yaptığınız anlaşılır dedik” diye konuştu.

81 il başkanına Türkiye’de ki bütün mazlumlara sahip çıkma talimatı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devlet adaletle yönetilir. Devlet öç alma duygusuyla yönetilemez. 17-25’in intikamı alınıyor. Camiye, kışlaya adliyeye siyaseti sokmayacağız. Yoksa huzuru bulamazsınız. İnsanlar üzerinden siyaset yapılmaz. Bakınız asla unutmayalım, siyasi kararlar adalet içinde alınmazsa toplumda derin travmalar yaratır. 27 Mayıs darbesi oldu. Ben o zaman ilkokuldaydım. Adnan Menderes ve iki bakanını astlar. Bunun yarattığı travma halen devam ediyor. Mahkemede yargılandılar. Siyaseten adam asılmamalıdır. Siyasi suçlardan insanlar idam edilmemelidir. Mısır’da darbe olduktan sonra bir heyet gönderdim. Dediler ki eski yöneticileri idam edeceğiz. Dedim ki arkadaşlara, onlara gidin şunu söyleyin; ‘Biz de geçmişte her darbeden sonra siyasileri idam ettik ve bugün idam ettiğimiz için pişmanız.’ Adnan Menderes’in adını havaalanlarına veriyoruz, üniversitelere veriyoruz. Vicdanımızı rahatlatmak için. Oysa onların idam edilmemesi lazımdı. 70’lerde, 80’lerde darbeler oldu küçücük çocuklar asıldı. Bu nedenle bu toplumun vicdanı halen rahatsız. Baştan beri söylüyoruz. Siyasi düşünceleri nedeniyle kimse suçlanmamalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir