Kılıçdaroğlu: ‘CHP iktidarında sosyal yardımlar ikiye katlanacak’

Kılıçdaroğlu: ‘CHP iktidarında sosyal yardımlar ikiye katlanacak’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında hiçbir sosyal yardımı kesmeyeceklerini, aksine iki katına çıkaracaklarını belirterek, “Mevcut sosyal yardımları iki katına çıkaracağız. Bugünkü hükümet ne veriyorsa ben iki ka

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’da konuştu. Cumhuriyet Meydanı’nda Ordululara seslenen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında sosyal yardımların kesileceği şeklindeki iddiaları yalanladı. Kılıçdaroğlu, “Bizim hakkımızda her gün bir şeyler söylüyorlar. CHP iktidara gelirse faizler yükselirmiş, CHP iktidara gelirse çiftçi ezilirmiş, CHP iktidara gelirse dolar yükselirmiş, CHP iktidara gelirse sosyal yardımlar kesilirmiş. Ordu'da söylüyorum bütün Türkiye duysun. Hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek en az iki katına çıkacak” diye konuştu.

“SANDIĞA GİDERKEN YALNIZ GİTMEYİN”

Türkiye’de halen 5 milyon kişinin borç batağında olduğunu, 1 milyon 220 bin kişinin icraya verildiğini, 98 bin kişinin hapse girip çıktığını, 550 bin kişinin hapse girmek için sıra beklediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, “Şimdi hepimizin üstüne görev düşüyor. Birinci görevimiz 7 Haziran'da sandığa gitmek. İkinci görevimiz, mademki Türkiye'de huzur olmasını istiyoruz, madem ki Türkiye'de yolsuzluk olmasın diyoruz, madem ki Türkiye de huzur olsun diyoruz sandığa giderken geçen seçimlerde CHP'ye oy vermemiş vatandaşımızı beraber götüreceğiz. Gel kardeşim diyeceğiz. Bu seçimde CHP'ye oy verelim diye ikna edeceksiniz” şeklinde konuştu.

“4 YILLIK YETKİ İSTİYORUM”

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Bu ülkede 17 milyon yoksulumuz var, 21. yüzyıldayız. 2015 yılındayız, 17 milyon yoksul Gazi Mustafa Kemal'in Türkiye'sine yakışmıyor. İsteriz ki bu ülkede hiç kimse ben yoksulum demesin, herkesin işi, herkesin aşı olsun. Bu sebeple söylüyorum 4 yıllık yetki verin, 4 yılın sonunda hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Sözüm sözdür. Hiçbir ailenin geliri 720 TL'nin altında olmayacaktır. Aile sigortasını getireceğiz. 2B arazilerini orman köylüleri için bedava vereceğiz.”

“İKTİDARA GELDİĞİMİZDE İKİ KANUN ÇIKARACAĞIZ”

CHP iktidarının ilk 6 ayında ‘siyasi ahlak kanunu’ ile emekliye Ramazan ve Kurban bayramları birer maaş ikramiye kanunu çıkaracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, emekliye 2 maaş ikramiye vereceklerini tekrarlayarak, “11 milyon emekli var. 11 milyon emekliden bir fire beklemiyorum. 11 milyon emeklinin 11 milyonunun da oyunu bekliyorum. Türkiye büyük bir ülkedir, 2 milyon Suriyeli’ye 5.5 milyar dolar para bulan bu hükümet emekliye gelince mi para yok diyor. Çatlasalarda patlasalarda ben o ikramiyeyi vereceğim, hiç kimse endişe etmesin” ifadelerini kullandı.

“BEN HESAP UZMANIYIM”

“Ben hesap uzmanıyım” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hiç kimse merak etmesin, ben 27.5 yılını devlete vermiş birisiyim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, 27.5 yıl bunlarla uğraştım. Türkiye zengin bir ülkedir. Ekonomik büyüklük olarak dünyanın 18. ekonomisidir. Bakmayın bunların kaynak yok dediklerine. Kaynak çok, kaynak var. Bütün mesele namuslu ve dürüst siyaset, cebini değil halkın cebini düşünen siyaset. Kendisinin değil, halkın zenginleşmesini öngören siyaset eksik. O nedenle sözüm söz, bunlara bir kurs açacağım devlet nasıl yönetilir, para nasıl harcanır bunlara öğreteceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir