Kılıç: “Samsunlular Bu Ülkenin Kadim Bekçileridir”

Kılıç: “Samsunlular Bu Ülkenin Kadim Bekçileridir”
istanbul’da zeytinburnu belediyesi’nin 9 yıldır gerçekleştirdiği “yöresel günler ve ürünler” etkinliğine katılan gençlik ve spor bakanı suat kılıç, “samsunlular bu ülkenin kadim bekçileridir” dedi.

 

İstanbul’da Zeytinburnu Belediyesi’nin 9 yıldır gerçekleştirdiği “Yöresel Günler ve Ürünler” etkinliğine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Samsunlular bu ülkenin kadim bekçileridir” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi ile Zeytinburnu Dernekler Federasyonu’nun (ZEYDEF) birlikte düzenlediği “Yöresel Günler ve Ürünler” etkinliğine 16 il katıldı. İlk olarak Samsun standını ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yöresel olarak yapılan yemeklerden tattı. Daha sonra diğer illerin stantlarını gezen Bakan Kılıç, Zeytinburnu Meydanı’nda açılan AK Parti, CHP ve MHP stantlarını gezerek hepsine çalışmalarında başarılar diledi. CHP standında bulunan gençler, Bakan Kılıç ile fotoğraf çektirdiler.
Meydandaki yemek ve gezi programından sonra Zeytinburnu Belediyesi Kültür Merkezi’nde etkinlik devam etti. Zeytinburnu Samsunlular Dernek Başkanlığı’nın yanı sıra SADEF Genel Sekreteri, ZEYDEF Zeytinburnu Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı da olan Yıldıray Baş yaptığı konuşmada kendilerini onure eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, milletvekillerine ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın başta olmak üzere kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Dünyanın tek başına bir anlamı yok, biz birlikte bir Türkiye’yiz. Bu ülkenin birlikte güzelliği var. Allah, Zeytinburnu halkına daha fazla versin, bizler de sizlere daha güzel organizasyonlar düzenleyelim” dedi.
Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, “Her akşam bu salonda bir yöre gece düzenliyor. Dışarıda ise yörelerin tanıtım stantları var. Buraya gelirken dışarıda insanlar yan yana masalarda oturmaları, sohbet etmeleri, kaynaşmaları ve bu salondaki hava gösteriyor ki bizler bir bütünüz. Bizler birlikte güçlüyüz” diye konuştu. 
SADEF Genel Başkanı H.Kaya Aşcı, derneklerin ve dernekçiliğin önemine değinerek, çalışmalarda emek sarf eden herkese teşekkür etti.
Kaya Aşcı'nın ardından kürsüye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise şöyle konuştu: “Türkiye’de güzel şeyler oluyor. Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Orta Doğu’yu ve Avrupa’yı baştan başa geziyor. İşte Türkiye’nin geldiği nokta. Nereden nereye. Bir dönem iç ve dış borçları ile anılan ülke, AK Parti iktidarı döneminde lider ülkeler arasına girdi. Fakat ülkemizin bu geldiği noktayı çekemeyen bazı mihraklar ülkemizi karıştırma içine girmişler. Son birkaç aydır zor günler geçiriyoruz. Allah’ın izniyle bu belanın üstesinden geleceğiz. Biz et ve tırnak gibiyiz. Bizim tek vatanımız, tek bayrağımız ve tek milletimiz var. Samsunlular geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu ülkenin kadim bekçileridir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel