Kılıç, "İlçe teşkilatlarımızın kararına saygılıyız" dedi

Kılıç, İlçe teşkilatlarımızın kararına saygılıyız dedi
MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, sadece Alperen Carus ve Köksal Şimşek'in parti tüzel kişiliğine zarar verdiği gerekçesiyle disipline sevk edildiklerini belirterek, "Disiplin Kurulumuz ne karar verir bilemem" dedi

 

Son bir haftadan bu yana adeta çalkalanan MHP Samsun İl Yönetimi ve bazı Partililerin parti tüzüğüne aykırı şekilde hareket ettikleri iddiaları ile Disiplin Kuruluna sevk edilmeleri parti içinde sıkıntılara neden olduğu iddia edildi. Gazetemiz açıklama yapan  MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, sadece Alperen Carus ve Köksal Şimşek'in parti tüzel kişiliğine zarar verdiği gerekçesiyle disipline sevk edildiklerini belirterek "MHP Atakum İlçe Başkanı Mehmet Uzun'un disipline sevkedilme gibi bir durumu yoktur. Sadece bir konudan ifadesine başvuruldu "dedi. Disiplin Kurulu bu iki isim hakkında nasıl bir karar alır bilemem. Orası disiplin kurulumuzun kararına bağlıdır, müdahil olamam ve yorum yapamam" dedi.
 
MHP'de Alperen Carus, MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek ve MHP Atakum İlçe Başkanı Mehmet Uzun'un partiden ihraç talebi ile disipline sevkedilmesinin ardından gözler MHP İl Başkanı Şaban Kılıç'a çevrildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kılıç, "Alperen Carus ve Köksal Şimşek’i parti tüzel kişiliğine zarar verdikleri gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildiler. Mehmet Uzun Atakum ilçe Teşkilatından yaşanan bir olaydan dolayı ifadesine başvuruldu. Kendisi disipline verilmemiştir. Bu konularda fazla konuşmak istemiyorum” dedi. Disipline sevkedilen Alperen Carus ise yaptığı açıklamada kendini savundu. Carus " Ben köşe yazımda partimi eleştirmedim. Şaban Kılıç'ın kişisel yanlışlarını eleştirdim " dedi. MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek ise yaşananlar ile ilgili sessiz kalmayı tercih etti.
 
MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç' a Çarşamba Belediye Başkanlığı için adaylık sürecinde bazı isimlerin ön plana çıkartıldığı bu konuda bahsedilen isimin aday olup olmayacağı sorumuza ise, "İl Başkanlığına seçilmeden önce İlçe teşkilatları ve partililerimize verdiğimiz bir söz vardı. İlçe teşkilatının benimseyip, seçim kazanabileceğimiz, çok yüksek oy alabileceğimiz isimleri belirleyeceklerini ve Teşkilatlarımızın kararına saygı göstereceğimizi belirtmiştik. Bu kararımız geçerlidir. Şimdiden şu veya bu olur, olmaz diye hiç bir şey söylemiyorum. Söyleyeceğim tek şey, Çarşamba' da Belediye Başkanlığını alabilecek, partimizi birinci parti yapacak isimleri ilçe teşkilatı belirleyecek ve o yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ama bu gün şu isim adayımızdır demedik, demiyorum. Çalışmalarımız sürüyor" şeklinde cevap verdi. 
 
kilic,-ilce-teskilatlarimizin-kararina-saygiliyiz-dedi-(1).jpg
 
kilic,-ilce-teskilatlarimizin-kararina-saygiliyiz-dedi-(3).jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir