Kılcal Damar Sorunlarına Lazerli Tedavi

Kılcal Damar Sorunlarına Lazerli Tedavi
Medical Park Samsun Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, "Yüzde ve vücudun herhangi bir yerindeki damar genişlemelerinin lazerle tedavisi mümkün" dedi

 

Dr. Oltulu yaptığı açıklamada, “Yüzde ve bacaklarda oluşan kılcal damar görünümlerini ND yağ lazer sistemlerini kullanarak giderebilir. Varisler ve yüzde oluşmuş kılcal damarlar günümüzde birçok insanın ortak sorunudur. Bu sorunla mücadele edilmediğinde, ufak kılcallaşma görüntüleri giderek ilerleyen örümcek ağı şeklinde damar görünümleri ve varislere dönüşür. Zamanında ve doğru yapılan uygulamalar ile bu sorunla başa çıkılabilir” diye konuştu.

Dr. Yüksel Oltulu, “Hastaların kliniğe tedavi için en çok başvurduğu damarsal lezyonları, yanak, gözaltı ve burun üzerindeki telenjiektazi dediğimiz kırmızı veya mavi kılcal damarlar, uyluk, bacak ve diz arkasında bulunan mavi veya kırmızı kılcal damarlar veya nispeten daha derin yerleşimli mavi damarlardır. Damarsal patoloji değerlendirilmekte, her hastanın patolojisine özel tedavi planlaması yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Dr. Yüksel Oltulu şu bilgileri verdi: “Özellikle çok uzun süre güneşe ya da solaryuma maruz kalma, yaşlılık, travma, hamilelik, lokal uygulanan steroid ilaçlar, doğum kontrol hapları gibi etkenler yüzde veya bacaklarda kılcal damar genişlemeleri (telenjiektazi) oluşturmaktadır. Gene yaşlılık ya da güneş gibi nedenlerle gövde ve yüzde anjiom denilen kırmızı küçük benek şeklinde damarsal lezyonlar oluşmaktadır. Bu yüzeysel yerleşimli olan damarsal patolojilerde genellikle tek seanslık tedavi bazen iki seanslık tedavi yeterli olmaktadır. Bacaklarda uzun süre ayakta kalma, şişmanlık, hareketsizlik, sigara kullanımı gibi nedenlerle venler (toplar damar) içinde basınç artışı olmasından dolayı damarlar belirgin hale gelebilir. Lazerle mavi damar dediğimiz özellikle beyaz tenlilerde çok dikkat çekici şekilde görülen ve estetik olarak kötü bir görünüm oluşturan damarsal patoloji bir seanslık lazer tedavisi ile giderilebilmektedir."

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu sözlerini şöyle tamamladı: “Lazer ile yapılan tedaviler diğer tedavi metotlarından farklı olarak hızlı, etkili, hastalıklı olmayan çevre dokuda çok az hasar meydana geteren, nispeten daha az ağrılıdır. Ayrıca hastanın sosyal ve iş yaşamını en az etkileyerek uygulanmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık