Kıbrıs Barış Hareketı’nın 43. Yıldönümü

Kıbrıs Barış Hareketı’nın 43. Yıldönümü
20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi

Anıt Park Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi'nin çelengi Atatürk Anıtı'na bırakıldı. Muharip gazi emekli Albay Halil Şenbaş, muharip gazi Mehmet Karal tarafından Kıbrıs Barış Harekatı konulu şiirler okundu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

"Vatan toprakları canımız pahasına korunacaktır"


Ahmet Diril yaptığı konuşmada, "15 Temmuz 1974 yılında Yunanistan tarafından desteklenen Enosis taraftarları, Eokacıları püskürtmüş ve Enosisçiler kanlı darbe girişimiyle adanın Yunanistan'a bağlanmasını önünü açarak yavru vatan Kıbrıs'taki Türk varlığını tamamen yok ederek Türkiye'yi Ege Denizi ile beraber Akdeniz'den kuşatarak tecrit etmek istemişlerdir. Bundan sonra Kıbrıs Barış Harekatı gerçekleştirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin azimli ve kararlı mücadelesi neticesinde Kıbrıs'ta yaşayan soydaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanarak Kıbrıs halkına kalkan olunmuştur. 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı adanın tamamına barış getirmiştir. Kanla sulanan bu topraklar artık vatan olmuştur. Yavru vatan Kıbrıs gazilerinin göz bebeği olup Türkiye'nin uçak gemisi konumundadır. Stratejik öneme sahip Kıbrıs Adası 498 şehidimizin şahididir. Asla geri adım atılmayacak ve vatan toprakları canımız pahasına korunacaktır" dedi.
Törenin ardından Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. Törene, Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı(EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Başkanı Bilal Erim, dernek başkanları ve gaziler katıldı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir