KGF, Kobi’leri Bankalarla Buluşturdu

KGF, Kobi’leri Bankalarla Buluşturdu
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) finansmana ulaşmasında önemli bir rol üstlenen Kredi Garanti Fonu (KGF), Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde “KGF Mikro KOBİ’leri Bankalarla Buluşturuyor” başlıklı seminer düzenledi

Avrupa Yatırım Bankası tarafından başlatılan ve Avrupa Yatırım Fonu tarafından yönetilen "Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları” programı kapsamında mikro işletmelerin bankalarla ve Kredi Garanti Fonu’yla ilişkilerini güçlendirmek ve bu çerçevede banka kredilerine ve KGF kefaletine erişim imkanlarını artırabilmek amacıyla düzenlenen bölge seminerlerinin 11’incisi Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Samsun’da yapıldı. ”KGF Mikro KOBİ’leri Bankalar İle Buluşturuyor” adı altında düzenlenen bölge seminerinin açılışında konuşan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, girişimciliğin bugün en büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirtti.

 

DAHA ÇOK GİRİŞİMCİYE İHTİYAÇ VAR

Mustafa Kemal Şahin, “Kalkınmışlık oranımız şüphesiz girişimci sayımızla doğrudan orantılıdır. Dolayısıyla girişimciliği teşvik eden ve sürdürülebilir kılan mekanizmalar ülkemizin gelişimi için büyük önem arz etmektedir. Hedef gösterdiğimiz Türkiye için daha çok girişimciye ihtiyacımız var. Bu sayıyı etkin ve sürdürülebilir bir doğrultuda artırmak adına geliştirilen tüm destek unsurlarını önemsiyor ve bu unsurlardan işletmelerimizin azami düzeyde faydalanabilmeleri adına bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bugünde, küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek vermek, yatırım ve işletme finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmek amacıyla kurulan Kredi Garanti Fonu tarafından uygulamaya konulan Mikro KOBİ’lere Mikro Krediler Projesi’nin detaylarını sizlerle paylaşmak ve değişen bankacılık ve kredi süreçleriyle ilgili bilgilendirmek üzere birlikteyiz. Şüphesiz finansman KOBİ’ler için hayati bir konu. Bu nedenle düzenlediğimiz bu toplantının büyük önem taşıdığı kanaatindeyim. Organizasyonun gerçekleşmesine destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel