Kestane ve Defneden Milyon TL' lik Gelir

Kestane ve Defneden Milyon TL' lik Gelir
Hasadı başlayan kestaneden 2.4 milyon tl'lik gelir sağlanıyor

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü 2023 yılında Samsun'a 367 milyon 62 bin TL’lik yatırımı bulunuyor. Ağaçlandırma çalışmaları için 12,1 milyon TL, silvikültür çalışmaları için 12,01 milyon TL, üretim çalışmaları için 291 milyon TL, yol çalışmaları için 38 milyon TL, ORKÖY çalışmaları için 6,7 milyon TL ve fidan üretimi için de 6,8 milyon TL yatırım Samsun sınırları içerisinde yapıldı.

Defne ve kestaneden gelen gelir çiftçinin yüzünü güldürdü.
Samsun’daki ormanlarda defne, kestane, kocayemiş, taflan, sandal, tavşan memesi, menengiç, mavi yemiş, sumak, ahlat, kuşburnu, kızılcık, yemişen, üvez, yabani erik, böğürtlen, ada çayı, dağ nanesi, kekik, kantaron, sıklamen, salep, alıç ve yabani elma gibi tıbbi ve aromatik bitkiler yetişiyor. Bu çerçevede Samsun genelinde 25 bin dekar defne ormanı mevcut. Yıllık yaklaşık 1500 ton üretim yapılıyor ve köylüye 16,5 milyon TL gelir sağlıyor. Samsun'da 40 bin dekar kestane ormanı var ve yaklaşık 400 ton üretim yapılıyor ve köylüye ise 2,4 milyon TL gelir kapısı oluşturuyor.
Kestane ve defnenin yanı sıra Samsun'un Havza, Kavak ve Çarşamba ilçesindeki ormanlık alanlarda envanteri yapılan sahalardan maddi değeri oldukça yüksek olan trüf mantarından yılda yaklaşık 225 kilo toplanabiliyor.

aw060384-02.jpgaw060384-01.jpg

İHA

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir