ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

KEŞMEKEŞ

KEŞMEKEŞ

Sinsi- gizli yapılanma olan FETÖ örgütünün yargılama davaları başlamıştır. İdam şu an olmadığı için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası konuşuluyor. Tabi ki yeni anayasayla ne değişir bilinmez. Şöyle bir analiz yapmak istiyorum. Yıllardır devlet içine çöreklenen bu hainler kendilerini nasıl kamufle  ettiklerini de öğrendik devletin tüm birimlerine nasıl yerleşmişler. Yıllardır süren bu çalışma nasıl anlaşılamamış hayrettir doğrusu devlet bana göre istihbarat konusunda demek ki sınıfta kalmış ya da tüm ihbarlara kulak tıkamıştır diyorum. Bir örümcek ağı timsali gibidir dini cemaat adı altında insanların duygularını istismar eden hainleri anlayamamışız.28şubat ta irtica bahanesi ile dini cemaatler baskı altındayken FETÖ cemaati rahattı onların rahatlığı hep gözüme çarpıyordu Siyonizm hiç boş durmamış demek ki Türkiye uzun zamandır tehdit halindeymiş şunu iyi irdelemek lazım. Türkiye’nin 40yılını iyi analiz etmek bu zaman zarfı içerisindeki tüm kötü olayları yeniden araştırmak lazımdır diyorum, gizli cinayetler, toplumsal olaylar vb gibidir. Bu örgüt içerisindeki birikmiş tüm kinini ve pisliğinin bir bölümünü 15Temmuz’da kusmuştur. Kendi insanını öldürecek kadar vahşileşen bu örgütü daha iyi incelemek, irdelemek lazımdır. Hala daha temizlenmediği ve uzun yıllarda temizlenmeyecek kanısındayım gördüğüm bazıları öyle değişti ki k…….  açarak kendilerini yenileyenler var diyorum bu hain yapılanma acaba sadece bu kadar mı diyorum ben, ama olmadığını herkes ve sağır sultanlar bie duysa da yukarıdakiler duymadı. Bahsettiğim sac ayağı siyaset ayağıdır ya bilinçli yapılıyor desem sayın cumhur başkanı ve başbakanın konuşmaları bu işin de üzerine gidileceğini söylüyorlar peki zaman aşımı, unutturma, geçiştirme, geciktirme olma ihtimali doğar endişesindeyim. Siyasette olup ta hala bu FETÖ ile geçmişi olan siyasetçi yada idareci hiç mi yoktur varda biz mi bilmiyoruz benim kafama takılan burasıdır. FETÖ’de PKK gibi terör örgütü değilmidir?
HDP’nin vekilinden al belediye başkanlarına ve tüm idarecilerine varana kadar alınıyor alınacakta ama FETÖ yapılanmasında hiç mi vekil belediye başkanları ve idarecileri yoktur, bunu da anlamış değiliz.
Şöyle söyleyeyim fetönün bir sürü okul, dershane, üniversite hatta dünyanın belirli bölgelerinde üniversiteler mevcuttur bunların açılışlarına çok sayıda siyasetçiler katıldılar. Peki bunların hangileri alındı, fakire  adalet var zengine yok mu durumu iyi olana siyasetçi olana yok mudur?
FETÖ Cemaatinin tüm etkinliklerine katılacaksın siyasetçi olacaksın sonra elini kolunu sallayarak gezeceksin. Cemaatin kurum açılışlarına giden iş adamları ve esnaflar içerde değilmidir? Bunun örnekleri bende mevcuttur.
Bizi tedirgin eden, endişelere iten siyasetçilere neden dokunulmadığıdır. Özellikle Samsun’da bu cemaate yer tahsis edenler, açılışlarına katılanlar, etkinliklerine yardımcı olan siyasetçiler yokmudur, dolu ama işte enden bunlara da dokunulmadığını insanlarımız sorar durur. Fazla aşikar konuşamıyoruz. Ama herşeyin de bilincindeyiz. Bugün ihbarla alınanlar sonrada isim verilerek yapılan ihbarlar haricinde alınanlar, ekmeğinden olanlar, hiçbir etkinliklere katılmamış sadece kısa süreli sendikada olanlar ve buna benzer yüzlerce olay. Bu devlet çok tazminat öder düşüncesindeyim. Şunu net konuşalım. Halen daha belirsizlik mevcuttur. At izi it izine inanın karışmıştır. Halka silah sıkan tankla, uçakla kurşun atan, meclisi bombalayan 300 insanımızı öldüren 2500 insanımızı yaralayan hainler cezalandırılacak ama alt kademede hiçbir bağlantısı olmayan ibadet amaçlı hayır-hasenat amaçlı gidenler neden yanmaktadır anlamış değiliz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi