KEP Ve E-Fatura Bilgilendirme Semineri

KEP Ve E-Fatura Bilgilendirme Semineri
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ile Kayıtlı Elektronik Posta Hizmetleri A.Ş. (TÜRKKEP) işbirliği ile “Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve E-Fatura Bilgilendirme Semineri” düzenlendi

Samsun TSO Davut Altan Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, katılımcıları Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile e-fatura sisteminin işleyişi ve uygulamaları hakkında bilgilendirdi. KEP üzerinden iş hayatındaki birçok belgenin güvenli, kolay, hızlı, düşük maliyetle gönderilip alınabildiğine değinen Samast, KEP sisteminin kurumlar ve bireyler tarafından zorunluluk olarak görülüp çekinilmemesi gerektiğine, elde edecekleri faydalara bakarak değerlendirme yapmaları gerektiğine işaret etti.


KEP’LE YAPILAN HABERLEŞMELER KESİN DELİL HÜKMÜNDE
Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) sisteminin, yasal geçerli ve güvenli e-posta olarak, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren uygulamaya girdiğini hatırlatan Samast, “E-tebligat uygulaması ise, 19 Ocak 2013 tarihinden itibaren tüm anonim, limited ve komandit şirketler için zorunluluk olarak uygulamaya geçmiş bulunmaktadır. KEP, standart elektronik postanın eksikliklerini ortadan kaldıran, yasal olarak geçerli ve teknik olarak güvenli e-postadır. Bu yönüyle KEP, bir elektronik postanın, gönderen ve alan taraflarının gerçekten kim olduğunun bilinmesini sağlamakta, gönderilen iletilerin iletim zamanını kesin olarak belirlemekte, gönderilen iletinin içeriğinin yoldayken veya daha sonradan değiştirilip değiştirilmediğini kesin olarak tespit edebilmekte ve bu süreçle ilgili senet hükmünde yasal geçerli kesin delilleri sağlamaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde normal elektronik posta ile haberleşme senet niteliğinde kesil delil niteliğinde kabul edilmezken, KEP’le yapılan haberleşmeler senet hükmünde kesin delil olarak kabul ediliyor” diye konuştu.

TÜRKKEP GÜVEN KURUMUDUR
TÜRKKEP ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Yüksel Samast, “Teknolojiyi kurumlarda, şirketlerde ve bireysel hayatımızda kullanma ve yaygınlaşması oluştukça güvenlik konusu önem kazanıyor. Günümüzde artık teknolojiden bahsedildiği zaman hem yasal geçerliliği hem güvenli olması hem de o teknolojiden yararlanılması gibi konular ele alınıyor. Bu anlamda da ülkemizde son 20 yılda e-devlet ve e-hizmetin yaygınlaşması, yasal altyapısı ve mevzuat düzenlenmesi konusuna destek veriyor. Türkiye, bu konuda dünyada örnek gösterilebilecek başarı öyküleri yazan bir ülke. TÜRKKEP de ülkemizin ilk özel sektör girişimiyle kurulan KEP hizmet sağlayıcısı olarak, 25 Şubat 2013 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş güven kurumudur. TÜRKKEP, tamamen kendisi tarafından geliştirilmiş yüksek teknolojik bir altyapıya sahip bir kadroya sahip olduğu gibi, KEP ile ilgili uluslararası tüm standartlara ve ulusal mevzuata tam uyumludur” şeklinde konuştu.
Genel Müdür Yüksel Samast, Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nu da makamında ziyaret ederek, kurum hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir