KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
Samsun’un Çarşamba ilçesi İlkadım Mahallesi’nde ikamet eden Hüseyin Yıldız(57), yaptığı icatla kendi elektriğini kendi üretecek

 

Samsun’un Çarşamba İlçesi İlkadım Mahallesi’nde yaşayan Hüseyin Yıldız(57), çevresindeki insanlar tarafından mucit olarak biliniyor. Yıldız’ın son olarak evinin bahçesine kendi imkanları ile yaptığı rüzgar gülü herkesin dikkatini çekiyor. Yıldız, yaptığı rüzgar gülü projesi ile kendi elektriğini üretmeyi planlıyor. Yaptığı projenin şu anki halinin prototif olduğunu belirten Yıldız, rüzgar gülünden elde ettiği enerjiyi akülerde biriktirerek elektrik üretiyor. Projenin bazı teknik detaylarını da hallettikten sonra kendi evinin elektrik ihtiyacını bahçesine kurduğu rüzgar gülü ile sağlamayı planlayan Yıldız, daha önce farklı projelerde yaptığını dile getirdi.

Başka projelerde yaptı

Hüseyin Yıldız, sadece rüzgar gülü ile elektrik üretmek konusuyla uğraşmadığını, daha öncesinde de bazı projeler yaptığını belirtti. Bunlar arasında bir bisiklete motor takmak ve hem manuel hem de otomatik olarak kullanılabilen bir sondaj makinesi yaptığını belirtti. Yıldız, yaptığı sondaj makinesinin çok beğenildiğini ve çok fazla alıcısının çıktığını kendisinin de maddi yetersizliklerden kaynaklı sondaj makinesini sattığını dile getirdi.

Pervaneli ev

Hüseyin Yıldız, evinin bahçesine yaptığı rüzgar gülünün ardından, mahallesindeki diğer insanlar tarafından evinin pervaneli ev olarak adlandırıldığını ve vatandaşların evini yol tarif etmek için kullandıklarını dile getirdi. Yıldız, mahallesindeki diğer vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanırken, vatandaşlar Yıldız’ın çok gayretli ve yenilikçi olduğunu belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber