Kenan evren ismi nihayet kaldırıldı

Kenan evren ismi nihayet kaldırıldı
Çarşamba ilçesinde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulu’nun ismi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vatandaşların talebi doğrultusunda, Yeşilırmak İlkokulu olarak değiştirildi

 

Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, “İlçemizdeki çok sayıda sivil toplum örgütü, sendika ve vatandaş darbe suçlamasından yargılanan Kenan Evren'in isminin okuldan kaldırılması konusunda milli eğitim müdürlüğüne dilekçe vermişti. Yeni isim konusunda çeşitli öneriler vardı. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü de hem Çarşamba’ya hem de 4+4+4 eğitim sistemine uygun olarak yeni ismi Yeşilırmak İlkokulu olarak belirledi.”

2.jpg

Türkiye’nin normalleştiğini ifade eden İlçe Başkanı Mehmet Köse, “ Türkiye’de son yıllarda demokrasi adına çok önemli adımlar atıldı. Okullarımızda okutulan dersler ile demokrasinin önemi çocuklarımıza anlatılıyor. Bizler çocuklarımıza demokrasisi daha da güçlenmiş bir gelecek bırakmak istiyoruz. Demokrasiyi sekteye uğratan, darbenin başaktörünün ismi okullarda ve eğitim kurumlarında yaşatılması doğru değildi. Her zaman demokrasiden yana tavır alan Çarşamba, bu konuda da birliktelik sağlamış ve Kenan Evren ismi okuldan kaldırılmıştır" dedi.

3.jpg

 

 

Haber - Foto: Serkan Karahan – Nurhan Güzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber