KEMENÇELİ SOKAK ŞARKICISI DİKKAT ÇEKTİ

KEMENÇELİ SOKAK ŞARKICISI DİKKAT ÇEKTİ
Kendi deyimi ile Kader Mahkum u Habib Kemençe, soyadı gibi kemençe ile Çarşamba Tarihi köprü üzerinde söylediği şarkılarla ekmeğini alın teri ile kazanıyor

Gören herkesin ilgisini çeken Kemençe, Suç işlemiyor, ekmek paramı kazanıyorum" dedi

Çarşamba Tarihi Köprü üzerinde özellikle Çarşamba günleri kemençesi, çantası ve defteri ile şarkı ve türküler söyleyen Habib Kemençe'yi gören vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bazen şarkı ve türkülere göre tempo tutan vatandaşlar bazen özel şarkılar isteyerek kendisini dinliyor. Köprü üzerinde Zabıtalarında şikayet ve ses şikayeti olmadığı sürece dokunmadığı kader mahkumu Habib Kemençe, "Ben kader mahkumuyum. Cezamı çektim ve denetimli serbestliğim var ama iş bulmasam da ailemi geçindirebilmek için mecburen bu yolla paramı iyi kötü çıkartıyorum" diyerek şöyle devam etti.

Kemençe, " 15 yıl hapis cezası almış kader mahkumuyum. Şimdi denetimli serbestlikle bitirmeyi umuyorum. O nedenle sokak sanatçılığı yapıyorum ama ailem bunu dilencilik olarak görüyor kızıyor. Ben çalmıyorum, dilenmiyorum. Kimseye zararım yok. Ben burada şarkılar söyleyerek ekmek paramı kazanıyorum. Çarşamba dışında Terme, Samsun, Salıpazarı, Ayvacık ve diğer ilçelere gidiyorum ama en çok Çiftlikte kemençemi çalıyorum. İlgi vatandaşlardan çok iyi. Ama ekonomik durum iyi olmayınca işte o kadar düşük olsa da şükür ekmek paramızı olmazsa olmaz yevmiye çıkartabiliyorum. Derdim sabit bir iş yerim olsa müşterimde olur ve daha rahat ederim. Ben böyle de mutluyum. Özel istekler isteyenler oluyor,bazen oynuyorlar bazen oturup şarkılarla ağlayanlar bile oluyor. Çok güzel anlarım oluyor. Ama zabıtalarla sıkıntım çok" dedi.

Bu arada Çarşamba Belediye Zabıtası Habib Kemençe ile röportajımız esnasında yanımıza kadar gelerek şikayet olmadığı sürece şarkı çalabileceğini ama şikayet olur vatandaş rahatsız olduğunu beyan ederse müdahale ederiz. Bizim ekmek kazanana da sanatçıya da saygımız sonsuz. Bu gün çok sıcak hava burada hasta olma dikkat et diyerek kendisinin sağlığını da düşündüğünü belirterek uyarısını yaptıktan sonra Habib Kemençe'nin yanından uzaklaştı. Kemençesi ile şarkılarını sürdüren Habib kemençe, akşama kadar vatandaşların yoğun ilgisi altında çalışmasını sürdürdü.

HABER- FOTO: Nuri ŞEKER- Nurhan GÜZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber