KEMAL ZEYBEK KÖYYOLLARINDA

KEMAL ZEYBEK KÖYYOLLARINDA
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Havzanın köylerinde vatandaşların sorunlarını dinledi, incelemelerde bulundu.

HİZMET YOK VERGİ ÇOK

 Havza Dereköy den başlayıp; Şerifali, Kirenlik, Hacıbattal, Gidirli (merkez ve mahalleleri), Çiftlik köyleri ile Vezirköprü İmircikköyünde gün boyu vatandaşların sorunlarını dinleyen Kemal Zeybek, “Yerleşim yerlerinin köy adlarının mahalle olarak değişmesi ile o yerlerin hizmet anlamında kalitesinin değişmediğini görüyoruz. Bütünşehir yasası ile köylerin adlarını mahalle yaptılar! Ne değişti? Köylerimiz aynı, yollarımız aynı. Fakat değişen bir şeyler var! su ve atık su, emlak, ruhsat gibi vergiler getirdiler, daha da pekiştirmeye çalışıyorlar. Vatandaşın imece yolu ile getirmiş oldukları sulardan geçmişe dönük tahsilat yapıldığını görüyoruz. Bütünşehir yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerimizde; Görsel anlamda olumlu bir değişiklik göremiyoruz. Köylerin, mahalleye dönüştürülmesi ile birçok verginin konulmuş olması sonucunda vatandaşların isyanını ve köyünü terk ettiğini görüyoruz.” dedi.

ORTAK KULLANIM ALANLARI YOK EDİLDİ

Samsun milletvekili Kemal Zeybek, “Köylerin, önceden ortak kullanım alanları vardı, Tüzel kişilikleri vardı. Köylerden göçmüş olan insanlarımız, köylerimizin daha yaşanılır olması için katkı yaparlardı, geçmişte köylülerin birlik beraberlik içerisinde yaptığı, koruduğu ve sahiplendiği ne varsa? Hepsini Büyükşehir Belediyesi sahiplendi. Köylerin ortak kullanım alanlarının her türlü tasarrufu Belediyelere geçmiş oldu. Köylerimizin boşalmış olduğunu üzülerek izliyoruz.”

BORÇ EN ÖNEMLİ SORUN

Vatandaşların, hayat pahalılığından ve borçlu olmalarından ötürü sıkıntılı günler geçirdiklerini anlatmaları üzerine, Samsun milletvekili Kemal Zeybek, “Uzun süredir tek başına iktidarda olan AKP’nin yanlış politikaları sonucunda; Tarım bitme noktasına gelirken, hayvancılık yanlış politikalarla bitiriliyor! vatandaşlarımız borç batağında. Buradan çıkışın, çarenin CHP iktidarı ve projeleri olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz. Yaklaşan ilk seçimde sizlere sıkıntılı süreçleri yaşatan iktidara gereken dersi vereceğinize inanıyoruz.” diye konuştu.

 

HABER : Nuri ŞEKER  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset