Kemal Kılıçdaroğlu’na neden saldırdı?

Kemal Kılıçdaroğlu’na neden saldırdı?
TBMM’de saldırı gerçekleştiren Orhan Ö., polise verdiği ilk ifadesinde herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını belirterek, neden saldırıda bulunduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’de saldırı gerçekleştiren Orhan Ö., polise verdiği ilk ifadesinde herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığını belirterek, saldırıyı Kılıçdaroğlu’nun seçimden önceki konuşmalarından rahatsız olduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırının ardından gözaltına alınan Orhan Ö., polise verdiği ilk ifadede Kılıçdaroğlu ile Hasanoğlan’a geldiğinde karşılaştıklarını belirterek, “Saldırıyı 1 ay önce planladım. Seçimden önceki konuşmalarından rahatsız olmuştum. Kendi başıma yaptım, herhangi bir örgütle bağlantım yok” dedi.

Polisin zanlı Orhan Ö.’nün evinde arama kararı çıkarması beklenirken, Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele ekipleri saldırganın bağlantılarını çözmek için geniş çaplı bir çalışma yürütüyor. Saldırganın kimliğinin parmak izi tespiti ile belirlendiği öğrenilirken, CHP’nin Kılıçdaroğlu adına bir şikayet dilekçesi verebileceği kaydedildi. Polis ayrıca, saldırganın Facebook sayfasını da inceliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir