Kazım Yılmaz’ın temlik kalkarsa, kim koyacak!

Kazım Yılmaz’ın temlik kalkarsa, kim koyacak!
Samsunspor’ da fırtına dinmiyor. Eski iki Başkan Kazım Yılmaz ve Adnan Ölmez arasında ki TEMLİK Polemiği ayyuka çıktı. Bakan ani bir kararla yarın Samsun’ da. Dananın kuyruğu kopacak mı?

İki Başkan Kazım Yılmaz ve Adnan Ölmez arasında ki TEMLİK Polemiğine son başkan Emin Kar’ da katıldı. Samsunspor’un başında kara bulutlar eksilmiyor. Kırmızı beyazlılarda kavga eski başkanlar arasında ki TEMLİK sorunu ile ayyuka çıktı. Bir dönem başkan bulmakta zorlanan Samsunspor’ da Çarşambalı İşadamı Kazım Yılmaz, takımın başına geçmişti. Yılmaz, başkanlığı süresince takımın muhasebesini, gelir giderini düzenlediklerini ve milyarlarca borç ödediklerini dile getirmiş ancak başkanlık görevinden şehirde ki iş adamlarının ve diğer yetkililerin destek olmadığını dile getirerek istifa etmişti.

Başkan Yılmaz’dan sonra  başkanlık için yoğun bir çalışma başlatılmış akabinde Emin Kar oluşturulan ortamda başkan olarak seçilmişti. İkinci defa yapılan kongre de önce aday değili demiş akabinde son anda yeniden adaylığını açıklayarak bşakan seçilmişti.  Başkanlığa başlar başlamaz önce maddi sıkıntı yok diyen Kar, günler geçtikçe maddi sıkıntıdan, gelirlerin temlikler nedeni ile alınamamsından kaynaklı sıkıntının arttığını beyan etmişti. Takımın başarısızlığı da bunlara eklenince baskılara dayanamayan Başkan Kar istifa etmiş ve kayıplara kaybolmuştu.

Tam bu noktada eski başkanlardan Kazım Yılmaz, yerel bir gazeteden VARAN-1 adı altında bir duyuru da bulundu. Bu yazıya cevap eski başkanlardan ve BORSAN  Sahibi Adnan Ölmez, iş adamı Kazım Yılmaz hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ölmez, yaptığı açıklamasında; Kazım Yılmaz’ın temlikleri kaldıracağını belirtti. Bu açıklama ile adeta eş zamanlı olarak Kazım Yılmaz ise, temlikleri kaldırması için Ölmez’in kendisini aradığını ve temlikleri kaldırması için zorladığını kaldırmaması halinde elindeki gücü kullanacağını belirttiğini açıkladı.

Bu kavgaya istifa ettiğini açıklayan ve uzun süredir ortalıkta görünmeyen  Emin Kar çarpıcı açıklama yaparken Ölmez’den yana açıklaması dikkatlerden kaçmadı. Kar, “Geçtiğimiz günlerde eski Samsunspor Başkanı Kazım Yılmaz'a temlikleri erteleme çağrısı yapmıştı. Kar, başkanlık yaptığı 25 Aralık 2012 tarihinde düzenlediği basın toplantısında da Yılmaz'ın, kendisine Samsunspor Süper Lig'e çıkana kadar temlikleri almayacağını söylediğini ifade etmişti. Başkan Kar, "Eski başkanımız Kazım Yılmaz ile biraraya geldik. İletişim eksikliğinden kaynaklanan bazı konuları yüz yüze görüştük. Söz konusu görüşmelerin temeli temlikler konusuydu. Kazım Yılmaz Başkan, bize kendisine gelecek olan temlik parası üzerinden bir jest yapma sözü verdi. Keza Samsunspor Süper Lig’e çıkana kadar söz konusu temliklerini almayacağını da ifade etti" dedi. Ancak aradan geçen yaklaşık 2 yıla rağmen Kazım Yılmaz, temliklerini ertelemedi. 

 Ve sonunda ortaya çoğu olayın rengi belli oldu. Eski Adnan Ölmez ve Kazım Yılmaz’ın medya üzerinden yapılan kavgalarının ana temasını TEMLİKLER neden olduğu anlaşılmaya başladı. Temlikler alacaklı olduklarını iddia eden Başkanlar ve yöneticilerin alacakları için anlaşıldığı üzere Federasyon, İcra ve diğer kanuni yollarla sıraya koyulması olayı. Bu noktada İşadamı Kazım Yılmaz, temlik koyduğu için Ölmez alacaklarını alamadığı ve şirket oalrak maddi sıkıntıda olduğu dedikoduları da olaya eklenince Smasunspor dan alacağını gündeme getirerek hem Smasunspor’u hem de Yılmaz’ı olayın içine çekerek gözleri başka yöne çekmeye bşaladığı iddia ediliyor. Yılmaz’ın temlikleri kaldırması ile birlikte Ölmez’İn temlik koyarak takımdan alacaklarını almak için sabırsızlandığı iddia edilmeye başladı.

Bu olaylar gelişirken de olaya Samsun Valisi İbrahim Şahin’in İl de göreve başlaması ile kapısını ilk çalanların Samsunspor’a maddi yardım için çalması ile il genelinde ki gerilimin ortaya çıkması akabinde geçen gün yaptığı açıklama oldu. Vali Şahin, Yönetimde bir güven sorunu var” sözlerinden sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Smasun’ a gelmesi fırsat bilinerek Bakan köşeye sıkıştırılmak istenmiş ama Bakanın olayın içine çekilemediği için sıkıntının bu noktalara uzandığı iddia ediliyor. Bu gün Bakan Kılıç’ın ani Samsun’ a gelişinin ana nedeni ile oalrak son günlerde Ankara’ya kadar uzanan Samsunspor sorunu ve Bakan ile Vali Şahin isimleri üzerinden oyunların oynandığı ve karalama kampanyası başlatıldığı iddiaları üzerine herkesin kendisine çeki düzen vermleri için geldiği ve bu konunun kapatılması için herkesi sağduyu ve takım üzerinden çıkar sağlanmaması için görüşmeler ve uyarılarda bulunacakları iddia ediliyor.

HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Spor