Kazaların önlenmesi için seminer

Kazaların önlenmesi için seminer
Çarşamba ilçesinde jandarma ekiplerince tarım araçları, traktör ve pat-pat kazalarının önlenmesi amacıyla geniş katılımlı trafik eğitim semineri verildi

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezinde Jandarma ekiplerince gerçekleştirilen eğitim seminerinde bölgede yaşanan traktör ve pat-pat kazalarının önüne geçilmesi amacıyla dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında önemli bilgiler verildi.

Gerçekleştirilen seminere, Çarşamba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Kavraz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba Tarım ve Orman İlçe Müdürü İrfan Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Muhammet Aydemir, Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan mahalle muhtarları ve çiftçiler katılım sağladı.

Tarım araçları kazalarının önlenmesi maksadıyla 'Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi” kapsamında; tarım araçlarının güvenli kullanımı ile Traktör ve Pat-Pat araçlarının karışmış olduğu kazaları hususunda Samsun İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Jandarma Kıdemli Başçavuş Serdar Silay tarafından, trafik kazalarında İlkyardım hususunda ise İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr.Fatih Başköy tarafından eğitim verildi.

"Traktör, pat pat'ın trafiğe çıkışı yasak"

Verilen seminerde konuşan İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, tarım araçlarında kafes sisteminin önemine vurgu yaparak, "Biz 1 kişinin bile kaza yapmasını önleyebilirsek veyahut adli kaybına uğramayı önleyebilirsek ne mutlu bize. İçişleri Bakanlığımızın 'Güvenli trafik güvenli sürüş' adı altında bir çok kampanyamız var.  Samsun ilimiz özellikle Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığını yürüttüğüm için bizde bölgenin daha hassas yol ağırlının fazla olduğunu düşünerek, özellikle trafik de tarım araçları traktör, pat pat'ın trafiğe çıkışı yasak. Özellikle traktörlerin bölgede faaliyet gösterirken uyması gereken en temek kurallardan biri kafes sisteminin olması.Bu kafes sistemi hayat kurtarır can kurtarır." dedi
 

Eğitim sonrası, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timleri tarafından 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ile 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi gereğince; ''Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında ise 100 traktöre 200 adet reflektör ve 100 adet sarı çakar lamba takıldı.

a-011.jpgb-010.jpgc-009.jpgd-004.jpg

 

HABER:Büşra KOCATAŞ- Nurhan GÜZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber