Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Kaymakam Yıldız ve Başkan Kefeli = Çalışkanlık

Kaymakam Yıldız ve Başkan Kefeli = Çalışkanlık

 

Uzun süreden beridir piyasaya pek fazla çıkamıyorum.

Nedenini bilen dostlarımız biliyor. Ama haber sıkıntısı çekiyor muyuz? Ya da haberler de sadece belli başlı haberlerle günü mü geçiştiriyoruz? Hiç birisi de YOK veya HAYIR cevabı ile cevaplandırabilirim.

Mesela sağ olsun İlçe Kaymakamımız yıllar sonra o kadar hareket getirdi ki İlçeye bir gün boş kalmıyor, kimseyi de boş bırakmıyor. Hemen her gün arı gibi bir yerler de sürekli ziyaret, gezi ve incelemelerini sürdürüyor. Bazen inanın diyebilirim ki ne gazeteciler ne de siyasetçiler ve bürokratlar Kaymakam Yıldız’ın hızına yetişemiyor.

Peki bu kötü mü?

Bence kötü değil iyiden de öte çünkü bir ilçenin mülki amiri yerinde oturuyorsa bir yerler de sıkıntı var demektir. Mesela bir Muhtar seçildiği köy veya mahalleden uzakta ise o seçildiği mahalle veya köyün halkının sıkıntısını da tam bilemez. Kaldı ki Kaymakam Yıldız, gezmediği, dinlemediği dert, sıkıntı yok. Çözüm için de büyük uğraşlar veriyor. Bu girişimler ve hız bazen birilerini kızdırabilir.

Aman dikkat Kaymakamım. Çünkü bazen çok fazla gezdiğiniz vakit bazı konular ortaya çıkıyor ki işte o vakit dertler büyümeye başlar.

Siz yerinizden hiç çıkmazsanız her şey rutin yolunda gider. Ama Kaymakam Yıldız ilk gelmesi ile birlikte Hükümet konağı ile işe başladı. O günlerde çok iş diyerek dedikodu yapanlar oldu.  Sonra ÇARYAB, Termal sıcak su kaynak arayışı için HAYAL dediler. Ama o inadına yılmadı, koşturdu ve bu güne kadar kısa sürede bana sorarsanız devasa adımların atılmasına neden oldu.

Mesela derseniz bekleyin. Yavaş yavaş Allah nasip ederse yine sahalara döndüğümde hepsini sizlere aktaracağım.

Bu sadece Kaymakam için değil. Devletin tüm tam resmi, yarı resmi kurumlarının tümü için geçerlidir.

Yani iyi çalışırsanız, herkes sever…  

***

Mesela ÇTSO Başkanı Yusuf Kefeli. Sever yada sevmezsiniz ama ÇTSO yu aldığı günden bu yana getirdiği nokta ortada görünüyor. Kimse başarısız diyemez. Türkiye’nin sayılı odaları arasında ÇTSO yu sokmayı başardı ise gelecekte bir belediye başkanlığı, Milletvekilliği neden olmasın. Zaten bu İlçede de en fazla o nedenden dolayı köşe bucakta hakkında denilmeyen yok. Eee, boşuna atalarımız dememiş: “Çalışan demir pas tutmaz”. Kefeli çalışıyor, çalıştıkça başarıdan başarıya koşuyor. Sanırım gelecekte de ÇTSO dan sonra güzel bir çalışma, hizmet makamına gelecektir. Kim küsmüş, kim kızmış, kim ne söylemiş fark etmiyor. Başarı alkışlanır. Kefeli’yi de son olarak TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından verilen ödül sonrasında ayakta alkışlıyorum. Tebrikler başkan. İşte çalışmak böyledir. Bazen ödüllendirilir, bazen de dedikodularla yerden yere vurulmaya başlanır. Ama parlayan demir ne kadar çamur atılsa da yine parlamaya devam edecektir. Sen çalıştıkça düşmanın da dedikoduların da artacaktır. Ama sen yeter ki aynı kararlılıkla yola devam de yeter.

Sonuç olarak ilçede herkes üzerine düşen görevi layığı ile yerine getirdiği sürece sorun yok demektir. Ama ahbap çavuş ilişkisi içinde işler yürütülürse bir gün ahbap çavuşlar birbirine girdiği vakit herkes  bu gün aralarında SIR olanlar yarın çarşaf olur serilir.

Bizden söylemesi. Bunları yaşamıyor muyuz?.

Etrafınıza iyi bakarsanız. Dünün kanka tabiri ile can ciğer kuzu sarması dostları bu gün kanlı bıçaklı düşman taraflar değil mi?

Sonra at çamuru izi kalsın. Ama yemezler artık her şey değişti. Eskisi gibi olmuyor bu işler.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ) – lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi