Kaymakam Yıldırım’dan ‘Korona Virüs’ açıklaması

Kaymakam Yıldırım’dan ‘Korona Virüs’ açıklaması
Dünya’yı korku ve paniğe sürükleyen ve gün geçtikçe dünya çapında sayısı artan korona virüslü kişilerin daha ilçemizde rastlanmadığına dikkat çekildi.

Bulaşıcı bir hastalık olan Covid-19’un ne zaman nasıl geleceğinin öngörüsü olamayacağına değinen Kaymakam Şükrü Yıldırım, iki noktaya temas etti. Yıldırım; Bunlardan ilki dezenfektasyon ikincisi ise izolasyon diyen Kaymakam kişilerin kendilerini düşünmemelerini bu hastalığın daha fazla sayıya ulaşmaması için etrafındakileri düşünmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Kaymakamlık ve Belediye olarak gerekli önlemler alınıyor ve dezenfekte çalışmalarımız dur durak bilmeden devam ediyor.

Bu virüsün zeminlerde kalma süresi farklı mermer yüzeylerde daha uzun saatler kalabilirken kağıt türü malzemelerde daha az sürede yaşayabiliyor.bu bilgiler ışığında insanların bu gibi yerlerden uzakta kalmaları kalabalık ortamlarda bulunmamaları gerekiyor.

Vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için  korona virüs ‘e karşı alınan önlemler neticesinde bazı kurum ve kuruluşlar randevu sistemine geçiş yaptı.

Vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak için artık bazı kurum ve kuruluşlar randevulu işlem yapma sistemine geçiş yaptı.Bu kurumlar arasında tapu ve kadastro müdürlüğü de yer alıyor.Vatandaşların tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmelerini engellemek ve virüsün yayılmasını önlemek için alınan bir dizi tedbirlere istinaden halkın işlemlerini internet üzerinden yapmaları gerektiği bilgisi verildi.

Devletin tüm ilçe belediyelerine  ve kaymakamlıklara gönderdiği genelgelere uyulması zorunlu

İlçelere gönderilen genelgelere bağlı olarak umuma açık tüm lokanta,kafe,bar,kahvehane,kıraathane,internet salonu,dernek,lokal gibi kalabalık ortamları oluşturacak tüm işletmelerin belirli süre ile kapatılmasına bunlara ek olarak düğün,nişan vb. gibi etkinlilerin de geçici olarak iptaline karar verilmiş olup bu kararlara esnafların ve halkın uyması zorunlu olduğuna dikkat çekildi.

Son olarak Kaymakam Şükrü Yıldırım ; “Devletimize güvenin ve söylenenleri yapın. Sadece iki hafta veya üç hafta sabır edip inşaAllah bu salgını milletçe,ülkece ülkemizden def edeceğiz.Halkımız müsterih olsun ve evinde kalsın “diyerek cümlelerini sonlandırdı.
 

HABER: Gülizar KELEŞ – Fahri GÜNGÖR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber