“KAVGA EDECEK VAKTİMİZ YOK”

“KAVGA EDECEK VAKTİMİZ YOK”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, “Önceden bunlar bir şey söylüyordu, millet tartışıyordu. Şimdi CHP söylüyor, bunlar tartışıyor” dedi

Haluk Koç, yengesinin cenaze töreni için geldiği Samsun'da parti il binasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Her şeyi bildiğini iddia eden bir kişinin Türkiye’ye her konuda damga vurmaya çalıştığı bir dönemi yaşadıklarını belirten Haluk Koç, "Yargının iktidar sopası haline geldiği bir süreçten geçiriyoruz. Hakimlerin talimatla karar verdiği bir süreçten geçiyoruz” dedi.

7 Haziran’da vatandaşların özgür iradeleriyle bir tercihte bulunacağını belirten Koç, “CHP 1973 ve 1977’de rahmetli genel başkanımız Ecevit'in sunduğundan sonra ilk defa ete kemiğe bürünmüş taşeron, köylü, yoksul, engelli ve tüm aileler için karşılığı olan açıklanmış net bir seçim programıyla ortaya çıktı. 19 Nisan’da genel başkanımız bunun sunumunu yaptı. Bir kere bile başbakan ve cumhurbaşkanını ağzına almadı. Sadece halk, esnaf, taşeron işçi ve köylü gibi kelimeleri bunun yanında da demokrasi ve yargı gibi kelimeleri söyledi. Kavga edecek vaktimiz yok, artık Türkiye’de kayıkçı kavgası edecek zamanımız yok. CHP hiçbir yurttaşımızı inancından yaşam tarzı tercihinden kılığından, kıyafetinden, tercihinden, kökeninden dolay ayrı görmüyor. CHP bütün yurttaşları insan olarak görüyor ve Allah’ın yarattığı herkesi başının üstüne koyuyor. Sorun insanların inancı, kökü, mezhebi değil, sorun insanların geçim derdi. Namerde muhtaç olmadan, harama başvurmadan çoluğunu çocuğunu doyurma mücadelesi” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI DA AYNI TUZAĞA DÜŞMÜŞ DURUMDA”
Türkiye’de 850 bin taşeron işçi olduğunu hatırlatan Haluk Koç, “Biz taşeron işçi sistemini tarihe gömerek modern köleliği bitireceğiz. ‘Hepsini kadro vereceğiz’ dedik kıyamet koptu. Kıyamet ilk önce yayınladığımız reklam filmi ile başladı. Reklamımız sonrası Enerji Bakanı ve Başbakan söylemleriyle CHP’nin reklamını yapınca televizyonlardaki reklamlarımızı azalttık. Şimdi Cumhurbaşkanı da aynı tuzağa düşmüş durumda. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘mazotu köylüye ÖTV'siz ve KDV'siz 1,5 liradan vereceğim’ dedi. Dün yapılan bazı açıklamalarda ‘veremezsin’ diyorlar. 3 hafta daha bağırırsınız. 3 hafta sonra anayasa size ne görev verirse onu yapacaksınız. Nasıl mı verilir? Pırlanta ve yakuttan ÖTV ve KDV'yi nasıl kaldırdılar? Biz de köylünün kullandığı mazottan kaldıracağız. ‘Ramazan ve kurban bayramında ikramiye vereceğiz’ dedik. ‘Veremezler’ dediler. Önceden bunlar bir şey söylüyordu millet tartışıyordu. Şimdi CHP söylüyor bunlar tartışıyor. CHP’den emekliye ikinci söz emeklilerimizden sağlıkta alınan bütün katkı payları kaldırılacak. Türkiye büyüyor ama millete yansımıyor. Bu payı emeklilerimize dahil edeceğiz. Türkiye’de 5 milyon vatandaşın kredi borcu var. CHP ‘bu borcun yüzde 80’ini sileceğiz’ diyor. Bunun maliyeti de yok. Bunu yapmak için halktan yana olan bir iktidar lazım. Biz 5 milyon insanımızı kurtarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 
Seçimlere Ankara milletvekili adayı olarak girecek olan Koç, Samsunlulardan helallik istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel