Katar’dan Türkiye’ye destek

Katar’dan Türkiye’ye destek
Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Katar’ın herhangi bir tehdit karşısında sınırlarını ve çıkarlarını koruma hakkına sahip olan Türkiye’nin yanında olduğu vurgulandı.

Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Arap Birliği Genel Sekreteri tarafından Türkiye’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği operasyonlara dair değerlendirmelerin kınandığı belirtilerek, Katar’ın herhangi bir tehdit karşısında sınırlarını ve çıkarlarını koruma hakkına sahip olan Türkiye’nin yanında olduğu vurgulandı.

Katar Dışişleri Bakanlığı, Arap Birliği Genel Sekreteri tarafından Türkiye’nin Kuzey Irak’ta gerçekleştirdiği operasyonlara dair yapılan açıklamaları kınadı. Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Arap Birliği’nin ‘Türkiye’nin operasyonların başlaması kararının bölgesel üyelere danışılmadan alındığı’ değerlendirilmesine yer verildi.

Açıklamada, Katar’ın herhangi bir tehdit karşısında sınırlarını ve çıkarlarını koruma hakkına sahip olan Türkiye’nin yanında olduğu belirtildi. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler anlaşmasının 51. maddesi çerçevesinde kendini ayrı ayrı ya da ortaklaşa bir şekilde olarak savunma, gelebilecek tehditleri ortadan kaldırma hakkının olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye’nin son günlerde Suruç’ta meydana gelen saldırının ardından kendini savunma hakkı ile karşı karşıya kaldığı kaydedilerek, bu durumun Türkiye’nin terörist örgütlerden gelen tehditleri ortadan kaldırması gerektiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir