
Kasaplar Samsun’a mezbaha istiyor
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, 7 yıldır mezbahası olmayan Samsun’da şehir merkezine yapılacak mezbaha ile hem kasapların rahat edeceğini hem de et fiyatlarının düşeceğini söyledi.
A+A-
7 yıldır merkezde mezbahası olmayan Samsunlu kasaplar, mallarını ya uzak ilçelerdeki mezbahalarda kestiriyorlar ya da şehir dışındaki mezbahalarda kestirip, Samsun’a getiriyorlar. Kasapların Samsun’daki en büyük sorununun mezbaha eksikliği olduğunu ifade eden Başkan Ömür Şen, mezbahanın olmasının fiyat ve hijyene olumlu yansıyacağını belirtti.
“Bin km uzaktan gelen mallar bir raporla tezgahlara asılıyor”
“Mezbahanın olması et fiyatları düşürür”
Mezbahanın Samsun’un için olmazsa olmaz bir gereksinim olduğunun altını çizen Ömür Şen, şunları söyledi:
“Samsun’da bir mezbaha olsa et fiyatları da düşer. Burada mezbaha olsa her kasabın kilo başına 2,5 TL fiyatta karı olur. Kilo başına 2,5 TL daha ucuzlar diye düşünüyorum. Merkezde bir mezbaha olursa nakliyede, ulaşımda ve zamanda kazanımlar olur. Hijyen açısından da daha iyi olur. Mezbahanın yakın olması her yönden kasabın ve vatandaşların yararına olur. Zarar eden birçok kamu kurumu var. Mezbaha da zarar edebilir. Mezbaha en temel ihtiyaçlardan biridir. Gıda sektörü çok önemlidir. Samsun esnafına yazıktır. Yetkililerden mezbaha istiyoruz. Samsun’daki et fiyatlarına kurbandan sonra zam yapmadık. Zaten satışlarımız da az. Şu anda Samsun’da kıymanın kilosu 45-50 TL arası, kuşbaşı 50-55 TL arası, antrikot ve bonfile de 60-65 TL arasında satılıyor.”
Önceki ve Sonraki Haberler
div>
" data-colorscheme="light">
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.