KASAPLAR ARTIK SUCUK VE KÖFTE SATAMAYACAK

KASAPLAR ARTIK SUCUK VE KÖFTE SATAMAYACAK
Bakanlık, kasaplara 1 yıl önce verdiği fermente sucuk, köfte ve parçalanmış tavuk satışına ilişkin izinleri kaldırıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hazırlanan taslak halindeki Et ve Et Ürünleri Tebliği ile Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Tebliğ kasaplarda tepkiye neden oldu.

TÜRKİYE KASAPLAR FEDERASYONU BAKANLIĞA İTİRAZDA BULUNDU

Türkiye Kasaplar Federasyonu, 1 yıl önce kasaplara serbestlik tanınan köfte, fermente sucuk ve parçalanmış tavuk satışına yasak getirilecek olması üzerine, Bakanlığa, tasarı halindeki tebliğlerde değişikliğe gidilmesi için itirazda bulundu.

 

"ESNAFI CEZALANDIRMAK DOĞRU DEĞİL"

Yardımcı, kasapların eskiden beri sucuk yaptığını anımsatarak, "Fabrikalar bizim ekmeğimize ortak oldu. Eskiden fabrika mı vardı? Sucuğu kasap yapıyordu. Fabrikalar bizim ekmeğimize ortak olduktan sonra deşifre oldular. Katkı maddeleriyle sucuk üreten biz değildik. 1 yıl önce getirilen serbestlikle vatandaşın isteği üzerine yüzde 40-50 düzeyinde sucuk piyasasındaki yerimizi yeniden aldık. Zaten bizim yerimizdi, onlar bize ortak olmuştu. Ama şimdi 8-10 fabrikanın söylemesiyle, esnaf teşkilatını cezalandırmak veya yeni bir yasayla önüne engel çıkarmak doğru değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir