KARI-KOCA KEŞİF YAPTI, ARKADAŞLARI SOYDU

KARI-KOCA KEŞİF YAPTI, ARKADAŞLARI SOYDU
Samsun'da 6 ay içinde 8 ayrı fabrika ve iş yerinden çelik para kasası hırsızlığı olayına karıştıkları iddia edilen 1'i bayan toplam 7 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden karı-kocanın keşif yaptıkları, arkadaşlarının da çelik ka
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, 4 kişilik özel ekibin 6 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu 2014 yılı Ocak ve Haziran ayları arasında Samsun il merkezi ile Tekkeköy, Havza, Vezirköprü ve 19 Mayıs ilçelerinde 8 ayrı fabrika ve iş yerlerinden çelik para kasası hırsızlığı olayına karıştıkları iddia edilen şebekeyi çökertti. Hırsızlık Bürosu ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak O.K. (32) ve eşi N.K. (31) ile M.B. (39), M.K. (33), K.Y. (51), Y.Y. (33) ve E.D.'yi Atakum ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların araçlarında hırsızlık olayında kullandıkları malzemeler ele geçirildi. Yapılan araştırma sonucu şüphelilerin Havza Ziraat Odası, Tekkeköy Tarım Kredi Kooperatifi, Tekkeköy ilçesinde bir inşaat firması ile gıda toptancısı, Terme ilçesinde metal sanayi fabrikası, 19 Mayıs ilçesinde gıda toptancısı, Canik ilçesinde otomobil tamir ve bakım servisi ile İlkadım ilçesinde tarım malzemesi toptancısının çelik para kasalarından yaklaşık 200 bin lira değerinde para, çek ve senet ile 1 adet laptop bilgisayar çaldıkları ortaya çıktı.
O.K. ve karısı N.K.'nin soyulacak iş yerlerinin etrafında ve içinde önceden keşif yaptıkları, arkadaşlarının da soygun olayını gerçekleştirdikleri ileri sürüldü. 19 Mayıs ilçesindeki bir iş yerinin çelik kasasını açamayan şüphelilerin, 250 kilo ağırlığındaki çelik kasayı yine aynı iş yerinin kamyonetine yükleyerek araçla birlikte çaldıkları ve kasayı açtıktan sonra aracı ve kasayı İlkadım ilçesi Derecik Mahallesi'nde terk ettikleri öğrenildi. Bir iş yerinin kasasından çaldıkları takı setini ise soyguncuların birlikte hareket ettikleri N.K. adlı kadına hediye ettikleri tespit edildi. Olayla ilgili aranan H.Y. (36) ve İ.K.’nin (28) ise İstanbul'da başka hırsızlık olaylarından yakalanıp tutuklandıkları ifade edildi. 
Polisteki sorguları tamamlanan 1'i kadın 7 kişi, bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınan şahıslarla birilikte çok sayıda eldiven, duvar ve kasa delme malzemesi, kar maskesi, 1 adet kuru sıkı tabanca ve kasa açmada kullandıkları ses çıkarmayan özel bir hiltinin ele geçtiği belirtildi.
kari-koca-1.jpg
kari-koca-2.jpg
kari-koca-.jpg
kari-koca-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş