Kargoyla silah teslimatı polise takıldı

Kargoyla silah teslimatı polise takıldı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, alıcılarına kargo yoluyla gönderilmek istenilen usulsüz ve yasa dışı imalat av tüfekleri jandarma ve maliye ekiplerinin müşterek yürüttüğü denetimlere takıldı.

Edinilen bilgiye göre, ilçede yasa dışı ve usulsüz olarak imal edilen ve internetten sosyal medya vasıtasıyla pazarlanarak kargo yoluyla alıcılarına ulaştırılmak istenilen av tüfeklerinin olduğu bilgisi üzerine harekete geçen jandarma asayiş timleri, Beyşehir Konya karayolu üzerinde maliye ekiplerinin de iştirakiyle denetim gerçekleştirdi.

Beyşehir’den çıkışlı olan durdurulan kargo araçlarında maliye ekiplerinin yaptığı denetim ve kontrollerde kargo gönderisi yapılan kutuluk içerisinde yasa dışı üretim 9’i kısa namlulu 17 av tüfeği tespit edildi. 4 farklı alıcısının olduğu belirlenen kargo gönderisi yapılan av tüfeklerine jandarma tarafından el konuldu. Maliye ekipleri, kargo gönderilerinin sahipleri hakkında mali yönden inceleme başlatırken 4 kişi hakkında vergi cezası uyguladı.
Söz konusu kargo göndericisi kişiler hakkında 2521 ve 6136 sayılı kanunlara aykırı üretildiği belirlenen av tüfekleri ile ilgili Jandarma tarafından da yasal işlem başlatıldığı öğrenildi. 

ALİ RIZA ÖNSES

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Asayiş