Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Karayolu yetkilisini gören var mı?

Karayolu yetkilisini gören var mı?

 

Şu bizim Karayolları Müdürlüğü var ya!. Hani 7. Bölge olan. Gören, bulan varsa şu mübarek Ramazan ayında olsun bize haber verin. Salıpazarı’nda, Ayvacık’ta ve Çarşamba’da ki araç sürücüleri, vatandaşlar bir türlü bulamıyor da.

Onlar hadi bulamadı bizim haberler sonrasında belki bu mübarek ayda birisi çıkar da “Biz buradayız. Siz neyi öğrenmek istiyorsunuz der diye ümitle bekliyoruz. Biz aradığımızda mübarekler hep aynı yerlerdeler de!. O mübarek yeri size en sonunda yazacağım ama… İşte o vakit bizim belgemiz kim olacak, Ya da orada olduğumuzu ispatla derler se var ya?

Hani telefon kayıtları istendiğinde bulunuyor, istenildiğinde bulunulmuyor ya!. İşte ondan korkuyorum. İşin gerçeği. Karayolları boşu boşuna KARA YOLU adını almamış. Size göre yerden giden yol KARAYOL, Havadan gidenler için HAVAYOLU, Demir yolu denilen ray üzerinde gidene DEMİRYOL ve Su üzerinden, hali hazırda vatandaşlardan Deniz altından gidenler için DENİZ YOLU dememişler.

Ama her nedense KARAYOLUNUN adı, adı gibi KARA…

Çünkü adamlarda öyle bir KARA TALİH var ki. En fazla can kaybı orada. Sonrada çıkıp birileri açıklama yapıyor.

“Allah göstermesin olmayacak kaza sonucunda ….”

İşlerimizi hep Allah’a havale ediyoruz ya.

Her neyse.

Bizim KARA YOLLARI arasanız da yok, aramasanız da. Ama KARA YOL her yerde. Kara yolların olduğu her yerde de KARA HABER, KARA KAZALAR var. Ama suçu ne KARAYOLLARI, ne de yüklenici firma üstlenmiyor.

Yahu el insaf…

2 Yılı geçti Salıpazarı halkı, araç sahipleri kan ağlıyor. Aynı şekilde Ayvacık, Çarşamba’dan gelip geçenler de muzdarip. Geçen yıl bu gün iyi hatırlıyorum Beylerce- Beyyenice Köyü artasında ki yol yapımında kazı yapılmış bir kamyonet çukura düşmüştü.  Tam bir yıl geçti. Yol bitmedi ama giden canlar, yaralananlar, maddi kayıplar da bitmedi. Bu arada dedikodular ve yol güzergâhın da ki işler ayyuka çıktı. Devletin parası mı bitti ki ödenek vermiyorsunuz müteahhit yolu bitirsin.

Verin adamın parasını yol bitsin, çile bitsin, kazalar azalsın. Siz hala o mübarek yerlere giderken bir sürü insan toprak altına gidiyor, yarım kalıyor ya da milyarlarca lira zarara giriyor. Siz hiç elinizi vicdanınıza koymuyor musunuz?. Neden bu yollar bitmiyor. Neden sizi çalışırken bir Allah’ın kulu görmüyor. Tamam, Devlet Memurusunuz da en azından çıkın odalarınızdan açıklama yapmasanız da işi yaparken birileri görsün.

Tamam, biz buradayız diyerek bayrak sallamayın kimse onu da istemiyor. Ama bir YETKİLİNİZ de mi yok ki AÇIKLAMA yapsın, İŞİN BİTİRİLMESİNİ SAĞLASIN. Herkes muhatabını ve sorumlu olanı görsün. Sonra ne derseniz deyin sorumlu ve sorunlu hep siz siniz. Çünkü o işi yaptıran da, takip eden de siz siniz. Başka yolu yok. Yani sorumlu olduğunuz yolun adı bile KARAYOLU.

Biz görevimizi yapıyoruz başkaları filan filan yapmıyor da diyecekseniz yapın açıklamanızı. Bu çileyi halka yaşatmaya hakkınız yok. Oradan aldığınız paralar yani maaşlar da helal değil. İstediğiniz kadar mübarek yerlere gidin. İsterseniz akşamdan sabaha kadar orada yatıp kalkın yine helal olmaz, sevap olmaz. Çünkü sizin bu işinizde çok beddua var, gelip geçen hemen herkesten beddua alıyorsunuz. Bitirin, yapın açıklamayı kim ne yapıyor millette bilsin. Mübarek yer sizin de bizim de aynı olsun, yolumuz bir olsun, sevaplar bir olsun. Sevap tek size olmayacak böyle giderse…

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi