Karayolları Müdüründen şok sözler:

Karayolları Müdüründen şok sözler:
Olaylardan haberim yok!

 

 

 

Çarşamba’da yapımı devam eden Beylerce-Beyyenice arasındaki yol çalışması nedeniyle meydana gelen kazalardan kaynaklı görüştüğümüz Karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar. Olaylardan tam bilgilendirilmemişim haberim yoktu. Acil eksikler tamamlanacak” dedi

Yaklaşık 2 yıldır yapımı devam eden Çarşamba Beylerce-Beyyenice arasındaki yaklaşık 5 km’lik duble yol çalışması bir çok kazaya ev sahipliği yaptı. Birçok can kaybına neden olan yol çalışması sırasında gerekli tedbirlerin alınmaması tepkilere neden olmuştu. Yapımı devam eden yol çalışması ve yaşanan sıkıntılarla alakalı görüştüğümüz karayolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu ise bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulunarak bizlere hayretler içinde bıraktı.

Bölgede yapılan Duble yol çalışması ile alakalı görüştüğümüz Çobanoğlu’na bölgede yapımı devam eden yol çalışmasından kaynaklı onlarca kaza olduğunu söylediğimizde aldığımız yanıt karşısında oldukça şaşırdık. Çobanoğlu, bölgedeki kazalarda herhangi bir bilgisi olmadığını dile getirirken kendisine bu konuda herhangi bir rapor verilmediğini belirtti. Özellikle geçtiğimiz hafta Cuma günü meydana gelen kazada bir araç bisikletli bir kişiye çarpmış ölmesine neden olmuştu.

Son 3-4 ay içinde bölgede meydana gelen kazalarda 5-6 kişi hayatını kaybetmiş olmasına rağmen bu raporların hiç birinin karayollarına iletilmemesi bizleri hayretler içinde bıraktı. Arif Çobanoğlu ile yaptığımız görüşmede bırakın kazalar konusunda bilgisinin olmasını bizlere, “O bölgede bildiğim kadarı ile bir yıldır ölümlü kaza veya başka herhangi bir kaza yaşanmadı ki” demesi durumun vahametini bir keren daha ortaya koydu.

Beylerce-Beyyenice arasında yapımı devam eden yol çalışmasındaki en büyük problemlerden biri olan yeterli trafik işaretinin olmaması bölgede meydana gelen trafik kazalarının da ana etmeni. Yol çalışmasının bulunduğu alana çok sayıda tali yolların çıkması ve oluşan bu kavşaklarda herhangi bir ikaz işaretlerinin olmayışı birçok kişinin hayatına mal oldu. Çobanoğlu bölgeye sıklıkla geldiğini iddia ederken bölgede yol yapım çalışmasına dair işaretlerin az olduğunu ya da hiç olmadığını belirttiğimizde ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını bu konuda ekiplerin düzenli olarak işaretleri kontrol ettiğini ve bunları Trafik şubelerine tescil ettirildiğin dile getirdi.

Yol çalışmasının neden dolayı bitirilmediğini sorduğumuz Çobanoğlu bu konuda küçük bir ödenek sıkıntısı olduğunu da dile getirirken bu sorununda bir an önce halledilip yol çalışmasının tamamlanacağını bildirdi.

Bölgede yaşanan sorunlardan kaynaklı kendisini bilgilendirdiğimiz 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, konunun çok önemli olduğunu ve ciddi bir sorun olduğunu bu konuda kendisine gerekli bilgileri ulaştırdığımı için bizlere teşekkür ederken, bu konuda ile özel olarak ilgileneceğini bu konuda kendisine herhangi bir rapor gelmediğini ama bölgeye özel olarak gelerek incelemede bulunacağını belirtti.

Çobanoğlu ile yaptığımız görüşme ise bir başka gerçeği gün yüzüne çıkardı. Bölgede meydana gelen hadiselerden kaynaklı üstlenici firma tarafından karayollarına herhangi bir bilgi verilmemiş. Bu durum ise yapımı devam eden yol çalışmasının karayolları tarafından sorunsuz bir şekilde devam ettiği izlenimini oluşturmuş.

Haber- Foto: Serkan Karahan- Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber