Karapıçak, ‘AK Parti seçmeni sahip çıkmadı’

Karapıçak, ‘AK Parti seçmeni sahip çıkmadı’
31 Mart seçimlerinde Samsun'da sergiledikleri performansın daha fazlasını İstanbul'da sarf ettiklerini belirten MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “Seçim öncesi ortaya çıkartılan Öcalan mektubu çok ters tepti" dedi.

İstanbul'da olan MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Terör Örgütü PKK'nın eli kanlı liderinin okunan mektubu AK Parti'nin Kürk seçmenini sandığa götürmeye yetmediğini kaydederek, "Seçim öncesi ortaya çıkan Öcalan, Demirtaş mektupları çok ters tepti. Mektubun kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte 'AK Parti seçmeni ile ittifak yapıyorsunuz' diye MHP’den gidenler tepki koydu. HDP ile ortak hareket ettiği eleştirileri ile karşılananlar, Öcalan mektubu ile bunlar bir fırsat yakalamış gibi kendilerini aklar gibi MHP'ye saldırıya geçti" dedi.

 

Cumhur ittifakı adayına oy verip vermediği sorusu üzerine MHP seçmeni hakkında İstanbul'da henüz tam analizi yapmadıklarını ama 500 bin Samsunlu seçmenle hemşeri derneklerinde bir araya geldiklerini ve hiç bir tepki ile karşılaşmadıklarını kaydeden Karapıçak, "Çalışmalarımızda örneğin bir hemşeri derneğinde yüz kişi varsa yüzde 20'si MHP, yüzde 60 ile 70’i AK Partili, geri kalanları diğer partiliydi. Bunlarla yaptığımız toplantılarda AK Parti seçmeni "Partisinin ilgisiz olduğunu" söylediler. Bunun raporunu hazırlayacağız. Samsun'daki performansın İstanbul seçimlerinde 2 katını sergiledik" şeklinde konuştu.

 

Gazetemizde de seçim öncesinde bazı Samsunlular Derneklerinde yaşanan Ödüllü tek Federasyon haberleri İstanbul’daki dernek, federasyon ve konfederasyonların AK Parti ve MHP üzerinden siyaset yaparken asıl hedeflerinin CHP ve İYİ Parti adayına destek verdiklerinden kaynaklandığını iddia etmeleri seçim sonrası net şekilde görüldü.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir