Karal'ın konuşması partilileri şaşırttı

Karalın konuşması partilileri şaşırttı
AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatında Çekiç' ten boşalan koltuğa atanacak yeni başkan için partililer Cemil Şensoy Kültür Merkezinde yapılan temayül yoklamasın da Avukat Halit Doğan ve Mustafa Acar için oy kullandılar.

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen temayül yoklamasına AK Parti Rize Millet Vekili ve Samsun Koordinatörü Hasan Karal, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Eski İlçe Başkanları Mustafa Acar, Ahmet Yılmaz, Mehmet Köse, Mahmut Çekiç ve yöneticilerin yanı sıra, AK Parti Gençlik Kolları ve Kadın Kolları, köy ve mahalle temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olabilmek için Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ÇTSO Başkanı ve eski İlçe Başkanlarından Ahmet Yılmaz, Eski Çınarlık Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Nihat Soğuk ve destekleyenlerinin başkan olması için önerdiği başkan adayı ismi olan Avukat Halit Doğan' a karşı ise Mustafa Acar'ı Eski ilçe başkanı Mahmut Çekiç, Mehmet Köse ve teşkilatın ilçe kurucu başkan ve yöneticileri ile çok sayıda delegenin desteklediği isimler katıldılar ve iki aday için oy kullandılar.  Başkanı lığı için yarıştığı temayül yoklamasında oy kullanma işlemi Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Temayül yoklamasının başlaması için uzun süre beklenen AK Parti Samsun Koordinatörü ve Rize Milletvekili Hasan Karal, Kültür Merkezine girer girmez başlattığı temayül öncesinde partililere kısa bir konuşma yaptı. Basına açık olan bölümde yaptığı konuşmasında Karal, "Temayül sonuçlarını AK Parti Genel Merkezine götüreceğiz ve orada yapılacak sayım ve değerlendirmenin ardından yine Genel merkez ilçe başkanlığına kimi atayacağını açıklayarak İl Başkanlığına bildirecek diyerek şöyle devam etti.

AK Parti Samsun Koordinatörü ve Rize Milletvekili Hasan Karal, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç aydan daha az bir süre kala partimizin göstereceği adayı inanıyorum ki birinci turda seçilebilmesi için bizim çok ciddi çalışma yapmamız gerekiyor. Ciddi çalışma yapılacak olana da elbette ki teşkilatlarımız olacak teşkilatlarımızın öncülüğünde partimizin göstereceği adayın en yüksek oyla seçilebilmesinin zemini hazırlanacaktır. Onun için 30 Mart yerel seçimlerinden sonra boşalan teşkilatlarımızı hemen zaman kaybetmeden tekrar toparlamak ve hiç vakit kaybetmeksizin yolumuza devam etmek amacıyla bu toplantılarımızı yapıyoruz ve teşkilatlarımızı hızlı bir şekilde onarıyoruz" diyerek şöyle devam etti.

Öncelikle Çarşamba ilçemizde ortaya koymuş olduğunuz büyük başarıdan dolayı hepinizi ayrıca tebrik ediyoruz. Genel merkezimiz adına sizlere yürekten teşekkürlerimizi ve tebriklerimizi sunuyoruz. %61 gibi bir oy oranıyla Çarşamba ilçemiz Samsun genelinde üçüncü ilçe oldu. Çarşamba ilçemizde AK partinin mührünü bir kez daha sandığa vurmuş olduk. Tabi Samsun ili genel itibariyle çok başarılı oldu. Samsunda toplamda 18 belediyemiz var. Büyük şehirle beraber 18 belediyenin 17 tanesini almak gibi büyük bir başarıya imza attık. Asarcık ilçesi dışında bütün belediyelerimizi almış olduk. Bu tabi çok muhteşem bir başarıdır takdir edilmesi gereken bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen bu başarıda imzasını olan teşkilatlarımızda görevli olan ya da olmayan Ak Partiye gönül vermiş olan her bir kardeşime her bir Samsunlu hemşerilerime yürekten, gönülden kalbimizin derinliklerinden gelen duygularımızla teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuşmasını tamamlayarak temayül oylamasına aldığı yoklama sonrasında geçtiği sırada eski İlçe Başkanı Mehmet Köse ise Koordinatör Hasan Karal'a oy kullanacak partililer adına oylamanın seçim sonucunda açıklanıp açıklanmayacağı sorusunu yöneltti. Karal, açıklanmayacağını genel merkezde açılıp sayılacağını ve kararı orasının vereceğini tekrarladı. Köse'nin ısrarlı sorularına ve istifaların alınmasının sorgulanıp sorgulanmadığı sorularına ise Karal, cevap veremeyerek oylamaya geçti.

Oylama bitiminde oylamada ki kapalı zarfların sayılmasında sonra konuşan Rize Millet Vekili ve Samsun İl Koordinatörü Hasan Karal “Çarşamba ilçemizde ki teşkilatlanma yoklamamız hayırlısı ile sonuçlanmıştır. 343 kişinin katılması gerekirken 306 kişi oylamaya katıldı. Bu 306 kardeşimizin önerilerini Allah’ın izni ile dikkate alacağız ve bu öneriler doğrultusun da hayırlısıyla bir adım atacağız. Tabi bu önerileri değerlendirirken aynı zamanda Çarşamba ilçemizin sivil toplum kuruluşlarının kanaat ve önerilerini de dikkate alacağız. Tabi burada yapılan oylamada buradan çıkan sonuçta çok önemli. Bizim için esas önemli olan teşkilatlanmada emeği olan kardeşlerimizin görüşleri önemli. Bu partide bu davada alın teri akıtmış olan kuruluşundan günümüze kadar emeği geçen bütün kardeşlerimizin düşünceleri bizim için çok önemlidir. Bu oylamadan ne çıkacak tablo nasıl olacak bakacağız ve ondan sonra istiyoruz ki bu konuda Çarşamba ilçemizde birlik ve beraberlik hâkim olsun. Bu zamana kadar şu ya da bu şekilde bazı olaylar oldu bunların bir daha tekrarlanmamasını istemiyoruz. Tabi biz burada kimseyi suçlamıyoruz, suçlamakta istemiyoruz. Hiç kimseyi kabahatli veya kusurlu görmek istemiyoruz. Eksik yapanda olsa yapmayanda olsa hepsi bizim kardeşimiz. Çünkü biz bir aileyiz ve aile içerisinde ufak tefek problemler olabilir. Ama iyi niyetle inşallah daha iyiye doğru Allah’ın izni ile yürümek için bu çalışmaları yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Karal, “Bu zamana kadar görev yapan son dönem ilçe başkanımız ve yönetim kurulu işçi kardeşlerimi. Seçimlerde görev yapan kardeşlerimizin, gerek Mehmet Bey'in başkanlığında ki kardeşlerimizin, gerekse Mahmut Bey'in başkanlığında ki yönetim kurulunda ki arkadaşlarımızın özellikle bu süreçte partimizin, genel merkezimizin işini zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı yönde adım atmalarından dolayı da AK Partili gibi davranmalarından dolayı da kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. AK Partili olmak bunu gerektirir. Zaten bizim partilerden olan farkımız bu. Yaptığımız işler her zaman dört dörtlük olmayabiliyor. 2+2 her zaman 4 etmiyor siyasette. Matematik değil bu arkadaşlar bir sosyal olay bu. Sosyal olaylarda her zaman herkesin arzu ettiği gibi netice alamayabiliyorsunuz. Sonuçta hepimiz AK Partiliyiz. Bu partinin genel başkanı ile sandık müşahidi arasında fark yok. Tabi sorumluklarımız farklı kimimizin biraz daha ağır bir yükü var kimimizin biraz daha hafif. Ama ne tür sorunlarımız olursa olsun birlik ve beraberlik ile bütün sorunlarımızın altından kalkabileceğimizi de biliyoruz” şeklinde konuştu.

Temayül oylaması sonrasında yapılan konuşmaları tamamlayan Karal, Kavak ilçesinde yapılacak temayül yoklaması için ilçeden ayrıldı. İlçeden ayrılmadan önce özellikle eski ilçe başkanlarından Mehmet Köse ile bir süre temayül ve 30 Mart yerel seçimlerinde eski ilçe başkanı Mahmut Çekiç ve yönetiminin istifasının alınmasını doğru bulup bulunmadığını sorduğu Karal, bu Genel Merkezin bir tasarrufudur. Burada bir şey söylemem doğru değil" diyerek soruyu geçiştirmesi dikkat çekti.  

karal-(2).jpgkaral-(3).jpgkaral-(4).jpgkaral-(5).jpgkaral-(6).jpg

HABER-FOTO:  Sezer ÇOBAN - Sema Nur KOÇAKER - Çiğdem BİRDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber