Karadenizliden ilginç çözüm

Karadenizliden ilginç çözüm
Karadeniz'den Edirne'nin Uzunköprü ilçesine taşınan Arabacı ailesi, ilçede 10 gündür su akmadığı için çamaşırlarını yıkayamayınca ilginç çözüm üretti
Karadenizli aile, çamaşır makinesini evin bahçesinde bulunan kuyuya bağlayarak vatandaşların çamaşırlarını yıkamaya başladı.Uzunköprü’nün Karadeniz mahallesinde yaklaşık 10 gündür sular akmıyor. Mahallenin adını oluşturan Karadenizli vatandaşlar, suların akmamasından dolayı zor anlar yaşıyor. Sular akmadığından dolayı çamaşırlarını yıkayamayan Karadenizliler ilginç çözüm üretti. Karadenizli Arabacı ailesi, evlerinde bulunan çamaşır makinesini bahçede bulunan kuyuya bağladı. Arabacı ailesi, çalıştırılınca kuyudan su çeken çamaşır makinesi sayesinde mahallenin çamaşırlarını da yıkamaya başladı. Su kuyusu sayesinde mahalle sakinlerinin bidonlarını da dolduran Arabacı ailesinin evinde kuyruk oluştu. Su doldurmak ve çamaşırlarını yıkamak için Arabacı ailesinin evinin önünde sıraya giren mahalle halkı, Karadeniz insanında aklın çok olduğunu söyledi. 
Kuyunun başında metrelerce insan kuyruğu oluştuğunu belirten Kadriye Arabacı, "Mahallemizde yaklaşık 10 gündür sular akmıyor. Biz de Karadeniz aklıyla evimizdeki çamaşır makinesini bahçemizdeki kuyuya bağladık ve çamaşırlarımızı kuyu suyuyla yıkıyoruz. Mahallede tek kuyu bizde bulunduğu için komşularımızda su ihtiyaçlarını bizden karşılıyorlar" ifadelerine yer verdi.
Mahalliler ise, yetkililerden yardım beklediklerini belirterek, "Komşumuz çamaşırlarını yıkayabiliyor ancak biz yıkayamıyoruz. Utancımızdan eşyalarımızı komşumuza da getiremiyoruz. Artık böyle giderse eşyalarımızı komşumuzda yıkacağız" dedi.
Bir başka mahalleli ise, "Biz Karadenizliyiz, bizim Karadeniz insanında akıl çoktur. İstesek Uzunköprü’yü Paris’e çeviririz" diye konuştu.
Mahalleden küçük bir kız ise 10 gündür banyo yapamadığını belirterek, "Havalar zaten sıcak başımda bitler uçuşmaya başladı" dedi.İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir