Karadeniz’in Sorunları Ankara’da konuşuldu

Karadeniz’in Sorunları Ankara’da konuşuldu
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 15 ilin bulunduğu Karadeniz bölgesinin öncelikli ortak sorunlarını 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda gündeme getirildiğini söyledi.

Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Ağustos ayı meclis toplantısındaki aylık ekonomik konulardaki konuşmasını Perşembe günü gerçekleştirilen TOBB 7. Ticaret ve Sanayi Odaları Şura toplantısına ayırdı. Hacısalihoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve altı bakanın katıldığı şura toplantısında Karadeniz Bölgesinden 15 ilin 48 ticaret ve sanayi odası ile 13 ticaret borsasının sözcülüğünü üstlendiğini belirterek temsilen sorunları gündeme getirdiğini belirtti. Hacısalihoğlu, “Bölgesel ve konsey toplantılarında ele alınan detaylı çalışmaların sonuçları Şura’da Başbakanımız ve altı bakanımızın bulunduğu ortamda bir kez daha gündeme getirilmiştir. Bölgeyi ilgilendiren öncelikle konulara yer verilmiştir. 15 ilden 48 ticaret ve sanayi odası ile 13 ticaret borsası olmak üzere 61 oda ve borsanın ortak görüşleri sonucunda öne çıkan konular ulaşım ve lojistik, turizm, sanayi, tarım ve enerji ”dedi.

Karadeniz Bölgesi’nin ülkenin katma değerinin yüzde 7’sini ve nüfusun da yüzde 9’unu oluşturduğunu, ihracatın yüzde 2’sinin bu bölgeden yapılırken Türkiye’nin en büyük bin sanayi kuruluşunun yüzde 4’ünün bu bölgede bulunduğunu belirterek bölgenin önemine dikkat çekti. Karadeniz bölgesinde Lojistik ve Ulaşımın en önemli konu başlığını oluşturduğunu ifade ederek, “Ülke ve bölge sanayisinin gelişmesi ve ticaret hacminin büyümesi için bölgemizin ulaşım altyapısının iyileştirilmesi ve önemli bir lojistik merkez haline dönüştürülmesi gerekiyor. ”dedi. Trabzon İyidere’de kurulacak olan lojistik merkezin sadece Karadeniz bölgesine değil, Doğu Anadolu ve Türkiye’nin lojistik merkezi olarak kurulacağını kaydeden Hacısalihoğlu, “Hinterlandında Rusya, Kafkaslar, Türki Cumhuriyetleri, Afganistan, İran ve Irak olması düşünülmektedir. Bunun için deniz ulaşımı mevcuttur. Ve kara yolu Doğu Batı ekseninde Karadeniz sahil yolu faaliyettedir. Kuzey Güney Aksında Hopa- Artvin Cankurtaran tüneli, Rize İyidere Erzurum Ovit tüneli, Trabzon Gümüşhane Erzurum Zigana tüneli, Giresun Şebinkarahisar Eğiteli tünelleri ile yurt içi bağlantıları devam etmektedir. Burada sırada ihale aşamasında bekleyen Zigana tünelinin ihalesi beklenmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel