Karadenizin Manzarası Çinlileri Çok Etkiledi

Karadenizin Manzarası Çinlileri Çok Etkiledi
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ekonomik ve Ticaret Müsteşarı Zhu Guangyao “Samsun’a geldiğime çok memnun oldum. Bizlere zaman ayırdığınız için Siz'e çok teşekkür ediyorum. Samsun’a geldiğimde Karadeniz’in manzarası beni çok etkiledi."

 

Samsun ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ticari, ekonomik, sosyal faaliyetleri artırmak ve kardeş şehir kazanmak için Samsun’a gelen Çin Halk Cumhuriyeti yetkililerinden oluşan heyet, Vali Hüseyin Aksoy’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Zeynel İsmail ziyarette yaptığı konuşmasında, "Bizim amacımız Türkiye Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ekonomik, kültürel iş birliğini doğru yolda geliştirmektir. Böylece daha güçlenerek halkın refahını sağlamak ve dünya barışına katkı sağlamaktır. Aynı zamanda bizim Samsun ile kardeş şehir planımız da vardır. Bu amaçla Samsun’u ve sizleri ziyaret etmeye geldik” dedi.

 

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ekonomik ve Ticaret Müsteşarı Zhu Guangyao yaptığı konuşmasında, “Özellikle güzel Samsun’a geldiğime çok memnun oldum. Bizlere zaman ayırdığınız için Siz'e çok teşekkür ediyorum. Samsun’a geldiğimde Karadeniz’in manzarası beni çok etkiledi. Bu manzaranın, bu doğa güzelliğinin iki ülke arasındaki turist potansiyelini geliştireceğini düşünüyorum. Ben iki ülke arasındaki ticaretin kalkınmasına katkıda bulunan bir hizmetkarım. Samsun bizim için önemli bir şehirdir. Samsun beni bile ilk geldiğim zaman bu kadar etkiliyorsa, demek ki burada bir potansiyel var. Aynı zamanda derneklere de yardım ederek, destekleyerek ilgili şehri kardeş şehir yapmayı planlıyoruz, düşünüyoruz. Kardeş şehir çok önemli bir anlayış. Bu ziyaretimizi bir başlangıç olarak düşünüyoruz. Bizleri yoğun programlarınıza rağmen kabul ettiğiniz için tekrar size şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin daha iyi bir noktaya gelmesi bakımından bu tür ziyaretler oldukça önemlidir. Bu işbirliği içerisinde yapmış olduğunuz bu ziyaret ikili ilişkilerin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacaktır. Ticari anlamda Türkiye ile Çin arasında ciddi bir seviye yükseldiği kanaatindeyiz. Bunun her geçen gün artarak devam ettiğini görüyoruz. Çin’de çok sayıda iş adamımızın ticari ilişkisinin olduğunu biliyoruz. Ticaret ataşemizin de buraya gelmiş olması ikili ilişkilerin canlanması adına çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Samsun Karadeniz Bölgesi’nin en önemli ve en büyük şehirlerinden birisidir. Samsun, uluslararası ticarette bir merkez noktası olma yolunda çalışma yapan bir kenttir.

Uluslararası standartta bir lojistik merkez kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Avrupa veya Kuzey ülkeleri ile yapılacak uluslararası ticarette de bir kavşak nokta olma özelliğini önümüzdeki yıllarda Samsun gerçekleştirecektir. Büyükşehir Belediyemizin hafif raylı sistemde yeni alacağı sistem aracı siparişlerini Çin’den bir firmaya verdiğini biliyorum. Bu başlamış olan ilişkileri önümüzdeki süreç içerisinde daha ileriye taşımak tabii ki büyük önem taşımaktadır. Kardeş şehir düşünceniz tabii ki Samsun ile Çin’deki şehirler arasında düşünülebilir, değerlendirilebilir. Biz de bunu destekleriz. Samsun önemli tarımsal potansiyeli olan bir kenttir. Turizm anlamında da doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri olan bir kenttir. Sağlık anlamında önemli yatırımların yapıldığı bir kenttir. Samsun'un birçok anlamda işbirliği yapacak potansiyeli vardır. Bu noktada iş adamlarımızın karşılıklı olarak odalarımızla, sivil toplum örgütü olan derneklerimiz ile işbirliği içerisinde bu görüşmeleri sağlamaları gerekmektedir. Biz de valilik olarak yapılacak olan her türlü çalışmalara destek olmaya hazırız. Umuyorum ki bu ziyaret ilişkilerin gelişmesinde önemli bir katkı sağlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz