Karadeniz’in en büyük tarım fuarı Samsun’da açılıyor

Karadeniz’in en büyük tarım fuarı Samsun’da açılıyor
Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıyan “Samsun Tarım Fuarı 2016” yarın düzenlenecek törenle açılacak

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), Samsun Ticaret Borsası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Bitliği, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği işbirliği, Ziraat Mühendisliği ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan “Samsun Tarım Fuarı 2016” TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.
Fuar öncesinde bir araya gelen işbirlikçiler, Anemon Otel’de tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Samsun Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mustafa Doyurucuoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı ve Samsun Ziraat Odası Başkanı Hayati Tosun, fuarın Samsun ve Karadeniz bölgesi için hayırlı olmasını diledi.
Samsun’da 2.’si düzenlenen fuara geçen seneden daha çok katılımcı beklediklerini ifade eden TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Fuar yurt içi ve yurt dışı tanıtımlar neticesinde, yerli ve yabancı işadamlarının profesyonel anlamda katılımcılar ile bağlantı kurulmasını sağlayarak bölge ticaretine katkıda bulunacaktır. Başta Samsun ili ve ilçeleri olmak üzere Ordu, Amasya, Çorum, Sinop, Giresun, Tokat, Trabzon ve Kastamonu gibi birçok ilden fuar merkezimize gerçekleştirilecek otobüs seferleri ile binlerce çiftçinin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmeleri sağlanacaktır. Fuarda katılımcı ve ziyaretçilere üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri aynı çatı altında bulabilmek, yerli ve yabancı yatırımcılara yeni iş bağlantıları kurabilmek, farklı ürün ve teknolojileri fiyat avantajları ile bulabilmek, bölgenin ve Samsun’un önemli tarım avantajlarını incelemek, fırsatları detaylı analiz etmek ve sektördeki gelişmeleri ve beklentileri yakından takip edebilmek gibi pek çok fırsat sunulacaktır” dedi.

Murzioğlu: “2017 yılı fuar takvimine 9 fuar sığdırdık”
Fuar ve Kongre Merkezi olan birçok ili geride bırakmaya başladıklarının altını çizen STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Fuarın Samsun’da bir geçmişi var. Fuar Türkiye’de ilk defa Samsun’da düzenlendi. Böyle bir geçmişi zamanla kaybettik. Bunu yeniden kazandırmak için 5 kurumla beraber Samsun’a Fuar ve Kongre Merkezi’ni kazandırdık. Bunu yaptığımız için çok mutluyuz. Bunun semerelerini de bugün burada topluyoruz. Sadece görsel değil, fuarımızda hem bir resim sergisi hem de bir eğitim programı düzenlenecek. Fuarımız eğitimiyle ve kongresiyle de amacına ulaşmış durumda. Fuarın yapımında emeği geçen ve Samsun’a kazandıran kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Fuarı Samsun’da güzel bir şekilde gerçekleştiren TÜYAP’a teşekkür ederim. 2017 fuarlar takvimi açıklandı. 2 yıllık bir fuar ve kongre merkezimiz olmasına rağmen bizden daha önce fuar ve kongre merkezi yapan Balıkesir, Denizli, Kayseri, Malatya, Şanlıurfa, Manisa, Muğla ve Van gibi illerde1’er, 2’şer fuar yapılırken, 2017 takvimine giren 7 tane fuarımız var. Buna 2 fuar da ek olacak. Eğer biz bu 9 fuarı 2017 yılında gerçekleştirirsek, Gaziantep ve Mersin gibi gerçekten fuar şehri olmuş şehirleri de geride bırakmış olacağız. 2 yıllık geçmişimize rağmen bu başarı Samsun’un başarısıdır” diye konuştu.

Çakır: “2017’de neredeyse her ay 1 fuar yapacağız”
Artan fuar sayıları ile neredeyse her ay 1 fuar yapacak duruma geldiklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “Büyükşehir Belediyesi, sınırları genişlediği andan itibaren Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığı kurduk. Bu daire başkanlığını kurmamızdaki sebep, tarım şehri Samsun’da çiftçilere ne tür katkılar yapabiliriz diye. Bu fuara da Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanlığımız nezdinde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Fuarlar, şehrin kalitesini ve standartlarını arttırıyor. Fuar ve Kongre Merkezimiz, fiziki alt yapı bakımından Türkiye’nin sayılı fuar alanlarından bir tanesi oldu. Devamlılık gerektiren işlerden bir tanesi de burayı çok güzel bir şekilde işletmektir. TÜYAP Fuarcılık bizim de beklentilerimiz üzerinde burayı işletiyorlar. 2017 yılında fuar sayısı 9’a çıkarsa şehrimizde neredeyse her ay 1 fuar gerçekleştirmiş olacağız. Dolayısıyla Karadeniz’in merkezi olan Samsun’da fuarcılığın her ay 1 fuar şekline geliyor olması, Büyükşehir Belediyesi olarak memnuniyetimizi arttırıyor” şeklinde konuştu.
'Samsun 2. Tarım Fuarı' 28 Eylül Çarşamba günü saat 12.00’de kapılarını ziyaretçilerine açacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir