Karadeniz’in en büyük AVM’si Ordu’ya

Karadeniz’in en büyük AVM’si Ordu’ya
Karadeniz’in en büyük AVM’si Ordu’da hayata geçiyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 175 milyon lira maliyetinde, bin 500 kişiye iş istihdamı sağlayacak olan Ordu Park AVM’nin 18 ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi. 
Ordu’nun yıllardır özlemle beklediği ’Ordu Park AVM Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce uygun bulunan avam projeyle yapılan ihaleye göre, yüklenici firma 30 yıllık işletme hakkına sahip oldu. 175 milyon liraya mal olacak AVM Projesi, belediyenin kasasından hiç para çıkmadan yüklenici firma tarafından yapılacak. 30 yılın sonunda ise hem AVM belediyeye kalacak hem de belediye 130 milyon lira kira geliri elde edecek.

Her yıl 10 milyon ziyaretçi
Her yıl 10 milyon ziyaretçinin öngörüldüğü AVM’nin, Ordu’nun dışında, Samsun, Trabzon ve Giresun gibi illere de hizmet vereceğini dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, projenin 2018 yılında hizmete sunulacağını belirtti. AVM projesinin eski belediye binasının olduğu 65 dönümlük alanın 43 dönümüne inşa edileceğini duyuran ve AVM yapma kararının meclisten oy birliği ile geçtiğini hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “İhale sonuçlandı. Burası 3 katlı zemin artı iki katla birlikte tam 95 bin metrekare inşaat alanından oluşacak. Sadece zemin katında Bin araçlık kapalı otopark olacak. 43 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bu AVM Karadeniz’in en büyüğü olacak” dedi.

Maliyeti 175 milyon lira
Ordu Park AVM Projesi’nin Bin 500 kişiye iş istihdamı sağlayacağını dile getiren Başkan Yılmaz, “İhaleyle birlikte yüklenici firma burayı yapacak ve yapılan bina belediyenin olacak. 30 yıl işletmesini AVM yapacak ve nihayetinde de her yıl bu ihaleyle birlikte yıllık 2.5 milyon lira da Büyükşehir Belediyesi'ne kira verecek. Biz bu hafta itibariyle ihaleyi onayladığımız takdirde, bu ihalenin bitim tarihi 2018 yılının Haziran ayı. Yani 18 ay sonra İnşallah Karadeniz Bölgesi’nin en büyük AVM’sini hemşehrilerimizin ve bölgenin hizmetine sunmuş olacağız” diye konuştu.

Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak
Bin araçlık otoparkı bulunacak olan Ordu Park AVM Projesi, bin kişilik çok amaçlı salon, 8 adet sinema, kafeterya ve restoranlar, tekstil ve eğlence birimleri gibi yerli ve yabancı markaların bulunacağı 3 katlı bir yaşam merkezi olarak tasarlandı. Bin 500 kişiye istihdam sağlayacak olan, Ordu Park AVM, Büyükşehir Belediyesi Durugöl Yerleşkesi’nin bulunduğu alana inşa edilecek ve 2018 yılında tamamlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber