Karadeniz’de ‘fındık’ mesaisi!

Karadeniz’de ‘fındık’ mesaisi!
Karadeniz bölgesinin başlıca geçim kaynaklarının başında gelen fındıkta hasat dönemi başladı.

Bölgenin önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta yeni hasat dönemi başladı. Olgunlaşan fındıklarını toplamak için tarlalara inen üreticiler, bütün sezon boyunca emek verdiği fındığın hasadını yapmaya başladı. Fındık hasatlarına, TMO’nun fındık alımına ilişkin açıklamalarda bulunan Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, yeni fındık hasadı döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.


HAYIRLI BEREKETLİ OLSUN

Başkan Aydemir, “Yeni fındık hasadı dönemi ülkemize, bölgemize, ilimize ve üreticimize hayırlı, bereketli ve kazançlı olsun. Bütün üreticilerimize kazasız belasız bol bereketli hasatlar dilerim. Harmanları bereketli olsun. Fındıkta açıklanan taban fiyatın üreticiyi bu yıl iyi ölçüde memnun edeceğini tahmin ediyorum. Üreticilerimize bütün bir sezon boyunca fındık zararlıları, bu zararlılarla mücadele yöntemlerini tarım danışmanlarımızla sahada aktardık. Yardımcı olduk. Bu mücadelelerinde katkısının olduğunu söyleyebiliriz.” dedi.


TMO RANDEVU SİSTEMİNİ AÇTI

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, TMO’nun 15 Ağustos 2022 tarihi itibariyle fındık alımına başladığını aktararak, “Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımı için bugün itibariyle randevu sistemini açmış bulunmaktadır. 2022 yılı fındık satın alma şartlarına göre TMO’nun internet sitesi üzerinde randevunuzu alıp fındığınızı teslim edebilirsiniz. Bilindiği gibi Çarşamba ilçesinde Epçeli Mahallesi’nde ve Çarşamba Şeker Fabrikası’nda iki farklı noktada TMO’nun alım noktası mevcuttur. Randevu almak isteyen üreticilerimizi Ziraat Odamıza başvurmalarını bekliyoruz.” dedi.

HABER: Aybüke ŞEKER – Kübra DAĞ


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber