Karadeniz Yeni Kabineyi Sevdi

Karadeniz Yeni Kabineyi Sevdi
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Binali Yıldırım Başbakanlığındaki 65. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Bakanlar Kurulu’nun Karadeniz Bölgesi ağırlıklı olmasının bölge açısından sevindirici olduğunu söyledi

Bakanlar Kurulu’nda Karadeniz Bölgesi’nden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Giresun, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Ordu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün Düzce, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın Samsun ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Bayburt Milletvekili olduğunu hatırlatan Ufuk Ünal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da Ordu’nun damadı olduğunu hatırlattı.

Ünal, Karadeniz ağırlıklı bir kabinenin bölgeye büyük katkısı olacağını vurgulayarak, “Karadeniz bölgesi son dönemde güzel yatırımlar aldı ama diğer bölgelere nazaran daha az yatırım alan bölge oldu. Bakanlar Kurulu’nda Karadeniz ağırlıklı başbakan yardımcısı ve 6 bakan bulunması Ordu’ya ve bölgemize yapılan yatırımların hayata daha çabuk geçirilmesi etkili olacaktır” dedi.
Karadeniz Bölgesi’nde en mağdur olan illerin Ordu ve Giresun olduğunu da dile getiren Ünal, “Yıllardır Ordu ile Giresun’u tarif ederken Samsun ile Trabzon arasında sıkışmış, ekonomik ve sosyal yönden gelişmemiş iller olarak bildik. Şu an kabinede iki Başbakan yardımcısı olması ve ikisinin de ekonomik olması bölge açısından büyük avantajdır. Her şeyden önce iki Başbakan Yardımcımızın da Ordu ve Giresun’a büyük katkıları olacağına eminiz. Özellikle bölgenin geçim kaynağı özelliğini taşıyan fındığı çok iyi biliyor olmaları fındık ürünü ve geleceği açısından da önemlidir. Bundan sonra yaşanan olumsuzluklar daha az yaşanacak ve zaman içinde sıfırlanacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz